DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

TAKİP ET

AK Parti'de ilçe belediye başkan adayları yarın açıklanacak. Aralarında Denizli'nin de yer aldığı aday listelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi. Onaylı listelerin teşkilat ve yerel yönetimler başkanlarına bu akşam verileceği konuşuluyor.

AK Parti’nin Denizli’deki ilçe belediye başkan adaylarının büyük olasılıkla bu akşam belirleneceği belirtiliyor. Daha önce büyükşehir adayı olarak Osman Zolan’ın açıklandığı Ak Parti’de 15 ilçede başkan adaylarının kim olacağı merakla bekleniyor.

 

Yarın adayların açıklanmadığı tüm büyükşehirlerde listelerin kesinleşerek kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Partide Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in aralarında Denizli’nin de yar aldığı büyükşehirlerde aday listelerini Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu, Erdoğan’ın da listelerin bir kısmını onayladığı konuşuluyor.

 

Fakat listelerde son dakika değişikliklerinin yapılıp yapılmadığına dair henüz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden bilgi sızmadığı da gelen haberler arasında.

 

Onaylı listelerin bu akşam Kandemir ile Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’a sunulacağı, ikilinin de adayları teşkilatlara bildireceği öğrenildi.

 

‘MERKEZ İLÇELERDE ADAY KİM OLACAK?

 

Denizli teşkilatında en merak edilen konuların başında Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde kimin aday gösterileceği konusu geliyor. Merkezefendi’de Yavuz Aki ve Recep Yunus Özer gibi isimler aday adaylığı başvurusunda bulunmasına rağmen ismi en çok geçen kişi başvuru yapmayan Ekrem Başer olmuştu. Parti kulislerinde Başer’in adaylığının ağır bastığı konuşuluyor.

 

Pamukkale’de ise mevcut başkan Avni Örki’nin şansının düşük olduğu belirtiliyor. Bu ilçede bir süredir Halil Pekdemir isminin öne çıktığı ileri sürülüyor.

 

ACIPAYAM’DA ŞEVKAN’A TEŞEKKÜR EDİLDİ

 

AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinde Acıpayam adayını da değiştireceği belirtiliyor. Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin dün görüştüğü Şevkan’a teşekkür ettiği ve aday gösterilmeyeceğini söylediği kaydedildi. Bu ilçede Fikret Gümüş isminin öne çıktığı kaydedildi. Zeybekci’nin Çivril, Tavas ve Çardak belediye başkanlarıyla da birer görüşme yaptığı iddia edildi.

 

Diğer yandan Çal, Buldan, Honaz ve Serinhisar ilçelerine Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye bırakan Ak Parti’nin diğer merkezlerde sürpriz yapmaması bekleniyor.

 

Erdoğan’ın önüne sunulan listelere bağlı kalmayarak değişiklik yapabileceği, sürpriz isimlerin de ortaya çıkabileceği yapılan yorumlar arasında.

 

PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK

 

Kesinleşen adayların bu gece belli olması beklense de Ak Parti aday tanıtımını Pazar günü törenle yapacak. Ak Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın da katılacağı programda kesin liste kamuoyuna duyurulacak. Aday tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

ak parti aday liste teşkilat yerel seçim