DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

TAKİP ET

Portekiz'de gerçekleşen Goalball Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanan Kadın Goalball Milli Takımının Denizlili yıldızları Şeyda Nur Kaplan ve Berfin Altan, Denizli'ye gelişlerinde çiçeklerle karşılandı. İşte ayrıntılar..

Portekiz’in Matosinhos kentinde düzenlenen ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren IBSA Goalball Dünya Şampiyonasında Kadın Milli Takımımız tarih yazdı. Çeyrek finalde ABD’yi, yarı finalde İsrail’i, finalde ise Güney Kore’yi 10-4 mağlup ederek dünya şampiyonu olan Milliler, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota alarak çok önemli bir başarıya imza attı.

DENİZLİ’DE COŞKULU KARŞILAMA

Dünya Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönen Goalball Milli Takımının Denizlili yıldızları Şeyda Nur Kaplan ve Berfin Altan, dün gece geç saatlerde olmasına rağmen Denizli’ye gelişlerinde otogarda çiçeklerle karşılandı. Milli sporcuları sevenleri, ailesi ve Denizlililer yalnız bırakmadı. Sevinç gösterilerinin yaşandığı karşılamada birçok kişi gözyaşları ile sporculara sarıldı.

ŞEYDA NUR KAPLAN “ÇOK İSTEDİK, DÜNYA ŞAMPİYONU OLDUK”

Her şeyden fedakarlık ederek bu süreçte çok çalıştıklarını söyleyen Şeyda Nur Kaplan, takım olarak çok istedikleri Dünya Şampiyonluğunu elde ettiklerini belirterek destek veren herkese teşekkür etti.  

BERFİN ALTAN: “BİR YILDIR BUNUN HAYALİNİ KURUYORDUK”

Uzun zamandır dünya şampiyonasına hazırlandıklarını, çalışmalarının ve emeklerinin karşılığında istediklerini elde ettiklerini ifade eden Berfin Altan, çeyrek ve yarı final maçlarının çok zor geçtiğini söyledi. Bir yıldır bunun hayalini kuruyorduk diyen Altan, “inşallah bu spor dalında ülkemize şampiyonluklar getirmeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

 

Goalball Şeyda Nur Kaplan Berfin Altan