E-ticarette en çok neyi sipariş ettik?

TAKİP ET

Son araştırmalara göre, Türkiye'de e-ticaret, yılın ilk 8 ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 89 büyüme gösterdi. E-ticarette en çok büyüyen ilk 5 kategori Türk kahvesi, hazır kahve, çay, ev temizleyicileri ve deodorantlar oldu.

Pazar araştırması şirketi NielsenIQ Türkiye, hızlı tüketim ürünleri perakendesindeki son gelişmeleri paylaştı. Verilere göre, Türkiye'de e-ticaret, yılın ilk 8 ayında yüzde 89 büyüme gösterdi.

E-ticarette en çok büyüyen ilk 5 kategori Türk kahvesi, hazır kahve, çay, ev temizleyicileri ve deodorantlar oldu.

Hızlı tüketim ürünleri (FMCG) perakendesinin 2020-2019 kıyaslamasında yüzde 22,  2021-2020 kıyaslamasında yüzde 25 büyüme kaydettiğini belirten NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, büyümede küçük formatlı marketler ile geleneksel kanal katkılarının öne çıktığını söyledi.

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Ortak Gelişim Kongresi'nde açıklamalar yapan NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan ve NielsenIQ Perakende Direktörü Serhat Sükan, FMCG perakendesinin yakın dönem performansını açıkladı.

E-TİCARET YÜZDE 89 BÜYÜDÜ

Rapora göre Türkiye'de e-ticaret büyümesi, pandemi öncesi seviyenin üzerinde kalmaya devam etti ve ilk 8 ayın sonunda geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 89 büyüme gösterdi.

Bu dönemde e-ticaretin payının FMCG pazarında yüzde 6'ya ulaştığını ifade eden Erdoğan, “Türkiye, bu oranla e-ticaretin satış ağırlığında en önde geldiği Çin (yüzde 30), Güney Kore (yüzde 26) ve ABD (yüzde 15) gibi ülkeleri yakından takip ettiği gibi, Avrupa'da da e-ticaretin en çok ağırlığa sahip olduğu ülkeler arasında İngiltere (yüzde 15) ve Fransa (yüzde 9)'dan sonra yer alıyor.” dedi.

 

e-ticaret alış veriş sipariş doedorant Türk kahvesi hazır kahve çay