Ege Bölgesi'nin en büyüğü Denizli'de kurulacak

TAKİP ET

Akça Holding bünyesinde yer alan Menderes Tekstil'in Denizli Sarayköy İlçesinde bulunan üretim tesislerinin çatısına 7.87 MWmkurulu gücünde Ege Bölgesinin en büyük Güneş Enerjisi Santrali yatırımı gerçekleşecek.

EPDK tarafından 08/03/2020 tarihli ve 31062 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01/07/2020 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında Enerji sektöründe bir ilk olarak birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisi tanımına göre devreye alınacak bu yatırımla, şirkette ihtiyaç duyulan enerjiye destek hedeflendi ve Menderes Tekstil bünyesinde GES kaynaklı enerji üretimi yatırım süreci başlamış oldu.

Yöneticiler bu yatırımla enerji maliyetlerini düşürülmesinin yanında çevre dostu bir enerji kullanımı sağlandığını belirterek, şu görüşlere yer verdi:

‘’Çevre dostu yatırıma hemen start verdik. 2021 yılının ikinci çeyreğinde tamamlamayı hedefliyoruz. Yatırımın gerçekleşmesiyle toplam tüketimimizin %15 ini Güneş enerjisi santralimizden karşılamış olacağız. Böylece karbon ayak izimiz düşürüp daha sürdürülebilir bir üretime yönelmiş olacağız.’’

Türkiye ihracatçılar Meclisinin 2019 sıralamasında 87. Sırada yer alan Menderes Tekstil, Dünya’nın birok ülkesine gerçekleştirdiği tekstil ihracatıyla biliniyor.
 

denizli akça holding menderes tekstil güneş enerjisi santrali denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber