Ege Derbisi Merkezefendi Basket'in 83-68

TAKİP ET

Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren çok kritik Ege Derbisini, Merkezefendi Basket, 83-68 kazanıp rahat bir nefes alırken, büyük bir engeli aştı. Çağdaş Bodrumspor ise  ateş hattında kaldı. Haftanın maçı heyecan fırtınası içinde stresli ancak dosthane içinde geçti. Kaptan Mate Mason 25, German 20 sayı ile Merkezefendi Basket'in en skorer isimleri oldu.

Salon: PAÜ Arena

HAKEMLER: Zafer Yılmaz *, Özlem Yalman *, Tolga Akkuşoğlu *

Y. MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ BASKET: Muhaymin Mustafa 7**, Nate Mason 25*, Sıbande 18*, Berke 3, German 20*, Bleıjenberg 8,Floyd 2, Çağatay *, Ragıp *

ÇAĞDAŞ BODRUMSPOR: Domınc Artıs 12*, Chrıs Waren13, Fatih 6, Moore 4, Ahmet 11, Cavit Ege 3, Johnson 19***,  Norrıs *, Can *,

1.Periyod: 26-15

Devre: 43-33

3.Periyod: 59-55

 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. Hafta maçında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket, Çağdaş Bodrumspor’u yenerek, 11.galibiyeini aldı ve son 2 haftaya girilirken puanını 39’a yükselti ve düşme hattından uzaklaşıp, ligde kalma şansını arttırıp, avantaj yakaladı. Merkezefendi, bu galibiyetle, kulüp tarihinin en çok galibiyetini aldı. Kapalı gişe oynanan yüksek tempolu kritik maça konuk ekip 4-0’lık seriyle maça başladı.

 

Ev sahibi hemen ağırlığını koydu ve farkın artmasını engelleyip, öne geçti. Merkezefendi, ilk 5 dakikayı 12-9 önde geçti. Savunma ve hücum ribaondu başarısı ile öne çıkan Merkezefendi, 1.Periyodu 11 sayılık üstünlükle 26-15 önde tamamladı.

 

Çağdaş Bodrumspor 2.periyotta da savunmada dağınık oynamaya devam edince, Merkezefendi Basket farkı açtı. Ancak, dış atışa yönelen Merkezefendi, isabet yüzdesini tutturamayınca Bodrumspor farkı kapatmaya başladı. Üçlük denemesi ikilik denemeden fazla olan ev sahibi üçlüklerde isabet sağlayamadı.Son anlarda kıpıdanan Merkezefendi, Mason ve Sıbande’nin başarı atışlarıyla devreye 43-33 önde girdi. 

 

Takımlar 2.yarıya basit top kayıpları ve hatalarla başladı. Hatalar artınca 2 takımın hocaları, oyuncularına tepki gösterdi. Domınic Artıs’in üçlük atışları işle Çağdaş Bodrum farkı kapatmaya başladı. İlk yarıda 15 sayı bulan Nate Mason, bu periyotta sadece 2 sayıda kalınca, Merkezefendi Basket, farkın kapanmasını önleyemedi. 3.periyodu Merkezefendi Basket’in üçüncü periyodu 59-55 önde bitirdi.

 

Son periyoda Çağdaş Bodrum, savunmacı 5’le başladı. Ancak hücumda etkili olamayınca, Merkezefendi Basket, farkı tekrar artırmaya başladı. Son 7 dakikaya 65-55 önde giren Merkezefendi, ribaonlarda şansı yaver gidince, rakibinin maça ortak olmasını önledi. Savunma kısmında da başarılı olan Merkezefendi, son anlarda temponun düşmesine rağmen German’ın isabetli üçlükleriyle istediğini aldı ve maçı 83-68 kazandı. Merkezefendi taraftarları tribünlerde Meksika dalgası ve Erik Dalı ile galibiyeti kutladı.

Yukatel merkezefendi basket