Egesoy'da kendini savundu

TAKİP ET

Haber sitemizde yer alan 'Pamukkale Üniversitesinde ceza alanlar ödüllendiriliyor mu? Başlıklı haberimizde adı geçen Doç. Dr. Halit Egesoy, kendisi hakkında yazılan konulara açıklık getirdi, süreci anlattı.

Egesoy’un o dönemi değerlendirdiği ve gazetemizle paylaştığı süreç şu şekilde gerçekleşmiş:

 

“25.07.2023 tarihinde haber sitemizde yer alan ‘Pamukkale Üniversitesinde ceza alanlar ödüllendiriliyor mu? başlıklı yazınızda hakkımda belirtilen durumların taraflı olduğunu düşünüyorum.

 

2021 Eylül Doçent’lik başvuru sırasında tarafımca sehven yapılan bir hata sonucu bir jüri üyesinin (7 jüri üyesinden 6’sı bu hatayı etik ihlal olarak değerlendirmemiştir) ‘etik ihlal yapmıştır’ değerlendirmesi sonucu, yasal prosedür gereği Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünce hakkımda soruşturma açılmış ve tarafıma kınama cezası verilmiştir.

 

Fakat bu karar, benim akademik yükselmeme ve üniversite bünyesinde çeşitli birimlerde görev almama engel bir durum değildir.

 

Nitekim 2023 Mart döneminde tekrar Doçent’lik başvurusu yaptım ve jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda başarılı oldum. 20.07.2023 tarihi itibariyle Doçent’lik ünvanını almış buluyorum.

 

Tarafımla ilgili ‘Kınama cezası almış bir akademisyen PAÜ Spor Merkezinde nasıl görev yapabilir?’ iddiası tamamen art niyetli bir haberdir.”

27.07.2023

Doç.Dr. Halit EGESOY

PAÜ Öğretim Üyesi

 

Halit Egesoy PAÜ