EĞİTİM İŞ'TEN İLGİNÇ İDDİALAR

TAKİP ET

Eğitim İş, Denizli'de bir ortaokul laboratuvarının vakıf tarafından işgal edildiğini, eğitim malzemelerinin kaldırıldığını savundu. Farklı bir okulun spor salonunun ise bir spor kulübüne tahsis edildiği ileri sürüldü.

Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Zeki Erol, Merkezefendi’de bir okul laboratuarı ile ve Üçler Ortaokulu’nda spor salonunun bir vakfa bırakıldığını savundu. Yazılı bir açıklama yapan Erol; “Merkezefendi ilçemizde bir ortaokulun laboratuarına vakıf tarafından el konulmuş, malzemeler dolaplara kaldırılarak vakıf personelinin faaliyet alanına dönüştürülmüştür. Okulun Fen Bilgisi öğretmeni laboratuvarda deney yapamaz duruma gelmiştir.

 

Üçler Ortaokulu’nun kapalı spor salonu aynı vakıf kontrolündeki spor kulübüne tahsis edilmiştir. Bu ortaokulun beden eğitimi derslerinde salon kullanımı aksamakta, öğrenciler spor salonundan yeterince faydalanamamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE SORDU

 

1 No’lu Şube Başkanı Erol, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bazı sorular yönelterek cevaplanmasını istedi. Veliler tarafından kaydedildiği öne sürülen bir görüntüyü paylaşan Erol şu soruların yanıtlanmasını istedi:

* Kapalı Spor Salonunun ışıkları sabaha kadar yanık kalmakta mıdır?

* Elektrik Saati ayrılmış mıdır?

* Adı geçen kulüp elektrik faturası ödemekte midir ya da faturaya ortak mıdır?

* Bu kulüp salonu kullandıktan sonra salonda temizlik yapmakta mıdır?

* Okulun spor salonunun girişinde bir spor kulübünün adının yazılması ne kadar doğrudur?

* Bir veli tarafından bize ulaştırılan görüntülerde görüleceği gibi böyle bir salonda eğitim yapmak öğrenci ve öğretmen sağlığı açısından ne derece uygundur?

* Salonda temizlenmeyen lavabo ve tuvaletler hastalığa davet çıkarmakta mıdır?

* Salonun girişinde ve okul bahçesinde bu kulübün antrenör ve yetişkin kursiyerleri sigara içmekte midir? Bu konuda önlem alınmış mıdır?

* Tribün girişindeki kapıların anahtarları kimdedir? Güvenliği olmayan bu giriş ve merdivenleri acil durumlarda kullanmak zorunda kalan veli ve öğrencilerin güvenliği nasıl sağlanacaktır?

 

eğitim iş iddia vakıf bağış