EĞİTİMCİ EKREM EKİCİ HAYATINI KAYBETTİ

TAKİP ET

Denizli Milli Eğitim eski Müdürü Ekrem Ekrem Ekici, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetti. Görevinden 11 kez alınan Ekici'nin 11 kez göreve iadesini sağlayan hukuk mücadelesi efsane olmuştu.

Denizli’de çeşitli dönemlerde uzun süreler Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan eğitimci Ekrem Ekici hayatını kaybetti. Bir süredir Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde kanser tedavisi gören 79 yaşındaki Ekici’nin son dönemde durumunun kötüleştiği, dün hekimlerin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

 

Ekici’nin vefatı eğitim camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Görevde bulunduğu süre boyunca Denizli’de bir çok okul protokolünün altına imza atan, eğitime hizmetleri ile takdir toplayan Ekici verdiği hukuk mücadelesiyle de öne çıkmıştı.

 

REKORLAR KİTABINA GİRMİŞTİ

 

Ekici bürokratlığı döneminde defalarca görevden alınmış ve aynı göreve defalarca geri atanmıştı. Dönemin siyasi otoriteleri tarafından sürgün edilen Ekici gittiği kentlerde çok sevilmiş, Denizli’ye yeniden tayin edildiğinde gitmemesi için baskı görmüştü.

 

Yurdun çeşitli kentlerinde öğretmenlik yaptıktan sonra 1993 yılında memleketi Denizli’ye Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Ekici 4 yıl bu görevi yürüttü.1997 yılında ilk kez görevinden alınarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli kademelerinde görevlendirildi. 4 yıl boyunca 6 kez mahkeme kararı ile görevine iade edildiyse de tekrar tekrar görevden alınmalar devam etti.

 

HAYATI SÜRGÜNDE GEÇTİ

 

2003 yılında 7’nci kez görevden alınarak bu kez Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi. Burada çok sevilen Ekici üç yıl görevini sürdürdü. Daha sonra hukuk mücadelesini kazanarak yeniden Denizli’ye atandı. Aradan üç ay geçmeden bir kez daha Erzincan’a atandı. Bir yıl sonra yeniden mahkeme kararıyla Denizli’ye dönen Ekici 2005 yılında Ankara’ya atandı.

 

Davayı bir kaz daha kazanan Ekici, Denizli’ye bir kez daha döndü. Bu koltukta birkaç ay oturduktan sonra bu kez Ardahan’a atandı. Yeniden hukuk mücadelesi başlatan Ekici bir kez daha Denizli’ye döndü.

 

Denizli’de ÖSS’de iki yıl üst üste elde edilen birincilik ve ikincilikler Ekici’yi koltuğunda tutmaya yetmedi. Siyasi otorite Ekici’yi 2007 yılında son kez Kars’a sürdü. Mahkeme kararı ile bir kez daha Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Ekici, yorgunluğun etkisi ile göreve iadesinden bir hafta sonra emeklilik başvurusu yaparak mesleğinden ayrıldı.

 

11 kez görevden alınan ve 11 kez mahkeme kararı ile iade edilen iki çocuk babası Ekici ailesiyle birlikte sakin bir hayat sürmeyi tercih etti. Ekici birkaç yıldır kanserle mücadele ediyordu.

 

Ekrem Ekici vefat etti milli eğitim müdürü