Ekin: "otizm bir farklılık halidir"

TAKİP ET

Başkan Ekin, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Honaz İlçe Başkanı Ali Ekin "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Ekin, otizmin bir engellilik hali değil, bir farklılık hali olduğunu vurguladı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Honaz İlçe Başkanı Ali Ekin"2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında şu ifadelere yer veren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Honaz İlçe Başkanı Ali Ekin: "2 Nisan, dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildiğini hatırlatarak dünyada olduğu gibi ülkemizde de otizmin bir engellilik hali değil, bir farklılık hali olduğunu söyleyerek otizmli bireylerin günlük yaşama sorunsuz katılımının sağlanması, gerekli rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi ve toplumda bu konuda duyarlılığın geliştirilmesi için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerinde bulundu.

Başkan Ekin, otizmli bireylerimiz için toplumla iç içe yaşayabilecekleri bir gelecek diliyorum

Ülkü Ocakları olarak bölgemizde yaşayan tüm otizmli bireylerimizin ve ailelerinin sorunlarının çözümü noktasında gerekeni yapma gayreti içinde bulunacağı belirten Başkan Ekin, "otizmli bireylerimiz için toplumla iç içe yaşayabilecekleri bir gelecek diliyorum.”dedi.

ülkü ocakları eğitim ve kültür vakfı honaz i̇lçe başkanı ali ekin denizli denizlimuhabir