Ekmeğe zam mı geliyor?

TAKİP ET

Maliyet artışları İstanbul'daki fırıncılara ekmeğe yüzde 20 zam yaptırmıştı. Bunun üzerine görüştüğümüz Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadan da Denizli'deki fırıncıların, uzun süredir zam beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan küresel krizin bir çok üründe maliyet artışı getirdiğini anlatan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, zam yapmama konusunda uzun süredir direnen Denizlili fırıncıların artık dayanacak gücünün kalmadığını, artışları vatandaşa yansıtmamak için aradaki maliyeti kendilerinin karşıladığını söyledi.

FIRINCILAR ZAM İSTİYOR
Oda Başkanı Bekir Karadaban, “Maliyetler belli. Zam için görüşmelerimiz sürüyor. Şu an zararına üretim yapıyoruz. Bugün aldığımız fiyatla bir sonraki unu depomuza koyamıyoruz. 

28 FIRIN KALDIK
Fiyat artışları nedeni ile ekonomik olarak dayanamayan bir çok fırın kapandı. Geçen sene fırın sayımız 45 idi. Bugün bu rakam 28 fırına düştü. Ekonomik olarak ayakta kalamayan fırıncı işyerini kapatmak zorunda kalıyor.

GROSS MARKETLER BAKKALLARA DARBE VURUYOR
Gross market çevresinde bulunan bir çok bakkal ekmek satamaz hale geldi. Gross marketler ekmeği promosyon olarak kullanıp müşteri çekerken, bakkalları etkiliyor. Büyük alışveriş marketleri bakkalların korkulu rüyası haline geldi.” Dedi.

ZAM MASAMIZDA
Fırıncı esnafımız, ekonomik olarak ayakta kalabilmek için bulunduğun şehrin dört köşesinde ekmeğini satacak satış noktası bulmaya çalışıyor. Bu rekabetten dolayı satış noktalarına verilen prim oranları da çok değişkenlik gösteriyor. Rekabet nedeniyle fırıncımız, sürekli taviz vermek zorunda bırakılıyor. Zam konusunu aylardır sineye çekiyorduk, şuan masamıza koyduk. Görüşmeler sonucunda netlik kazanacak. “Ekmeğe zam istiyoruz artık.”  Diye konuştu.




 

ekmek ekmek zammı denizli fırıncılar odası başkanı bekir karadaban denizli maliyet denizlimuhabir muhabir denizli haberleri