Elmacık Dolgusu ile Yüz Güzelleştirici Sonuçlar Alınıyor

TAKİP ET

Dolgu uygulaması, yüz hatlarının şekillendirilmesi ve estetik kusurların ortadan kaldırılması için uygulanmaktadır. Çene, burun ve yanak gibi farklı yüz bölgelerine uygulanan dolgu uygulamaları son derece yaygındır.

 

Dolgu uygulaması, yüz hatlarının şekillendirilmesi ve estetik kusurların ortadan kaldırılması için uygulanmaktadır. Çene, burun ve yanak gibi farklı yüz bölgelerine uygulanan dolgu uygulamaları son derece yaygındır. Elmacık kemiğinize de dolgu yaptırarak şekillendirebileceğinizi biliyor muydunuz? Yüz görünümünü büyük ölçüde etkileyen elmacık kemiği, zaman içerisinde hacmini yitirebilmektedir. Elmacık dolgusu ise hacim eksikliğini giderek yüz görünümünün hastanın istek ve beklentileri doğrultusunda estetik ölçülere ulaşmasını sağlamak için uygulanmaktadır.

 

Popüler estetik uygulamalarından olan elmacık dolgusu hakkında merak edilenleri online randevu platformu Medyland güvencesi ile paylaşıyoruz.

 

Sağlık hizmetleri alanında online randevu platformu olarak hizmet veren Medyland, Türkiye genelinde en çok tercih edilen uzmanlara kolaylıkla ulaşarak randevu almanızı sağlar. Medyland adresi üzerinden gözaltı ışık dolgusu İstanbul ya da elmacık dolgusu İstanbul gibi bölgesel aramalar gerçekleştirerek konumunuza en yakın ve en uygun doktorları listeleyebilirsiniz. Gerçekleştirdiğiniz sağlık aramaları sonucunda doktorların uzmanlıklarını inceleyebilir, diğer hastaların yorum ve değerlendirmeleri ile fikir sahibi olabilir, zaman kaybetmeden randevu alabilirsiniz. Üstelik Medyland ile randevu alırken hiçbir ücret ödemezsiniz!

 

Elmacık Dolgusu Nedir?

 

Elmacık kemiğinin ilgi çekici bir görünüme sahip olması son derece önemlidir. Yüz hatlarını standart estetik ölçülere ulaştırmak için elmacık kemiğinin de dolgu ile şekillendirilmesi gerekebilir. Elmacık dolgusu, çeşitli nedenlerle hacim kaybı yaşayan elmacık kemiğinin istek ve beklentiler doğrultusunda yüz hatlarına uygun olarak şekillendirilmesini sağlamaktadır.

 

Dolgu işleminin ardından elmacık kemiği yüz hatları ile uyumlu hale gelerek estetik açıdan daha iyi bir görüntü ortaya çıkar. Elmacık kemiği bölgesinde oluşan kırışıklık ve çukur sorunları da dolgu işlemi ile ortadan kaldırılır. Bu sayede kişi hem estetik açıdan daha ilgi çekici yüz hatlarına sahip olur hem de yaşlanmanın olumsuz etkilerinden kurtulur. Dolgunun ardından daha genç, sıkı ve parlak bir cilde sahip olunmaktadır.

 

Elmacık kemiği dolgusundan alınan başarı oranı normal şartlarda yüksektir. Ancak başarılı ve abartılı olmayan sonuçlara ulaşabilmek için mutlaka uzman hekimlere başvurulmalıdır. Elmacık dolgusu yaptırmak istemenize rağmen size en yakın ve en uygun doktoru bulmakta zorlanıyorsanız vakit kaybetmeden Medyland platformunu ziyaret edin!

 

Elmacık Kemiği Neden Hacmini Kaybeder?

 

Genetik faktörlerden dolayı her insanın yüz şekli ve hatları birbirinden farklıdır. Elmacık kemiği de yüz görünümünü etkileyen en önemli unsurlardan biri olarak dikkat çekerken çeşitli nedenlerden dolayı hacmini kaybedebilmektedir.

 

Elmacık kemiği şu nedenlerden dolayı hacim kaybı yaşayabilir:

·        Elmacık kemiğinin doğuştan az hacimli olması,

·        Yaşlanmaya bağlı hacim kaybı,

·        Gebelik sürecinin ardından yaşanan şekil bozuklukları,

·        Kaza ya da travma sonrası oluşan şekil bozuklukları.

Elmacık kemiği dolgusu estetik bir uygulama olduğundan kişinin istek ve beklentileri de son derece önemlidir. Yukarıda belirtilen durumlardan herhangi bir yaşanmıyor olsa dahi yüz hatlarına istenen şeklin verilebilmesi için elmacık kemiği dolgusuna başvurulabilmektedir.

 

Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?

 

Bu işlem için 3 farklı yöntem bulunmaktadır. Yöntemlerin belirleyici unsuru ise dolgunun malzemesidir. Yapılacak tetkiklerin ardından hastanın istek ve beklentileri de dikkate alınarak dolgu malzemesi seçilmektedir.

 

Elmacık kemiği dolgusu için yapılan işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

 

·        Hyaluronik asit: İnsan vücudunda doğal olarak bulunan hyaluronik asit, cildin nemli kalmasını sağlamaktadır. Organ ve dokuların işlevini sürdürebilmeleri açısından son derece önemli olan hyaluronik asit, yaşlanmanın etkisiyle azalmakta ve ortaya olumsuz cilt sorunları çıkmaktadır. Elmacık kemiği dolgusu için de hyaluronik asit maddesi kullanılabilir. Elmacık kemiği bölgesine enjekte edilen hyaluronik asidin vücut için herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

 

·        Yağ enjeksiyonu: Bu işlem, vücuttan alınan yağ hücrelerinin farklı bir bölgeye enjekte edilmesi olarak tanımlanabilmektedir. Kişinin kendi vücudundan alınan yağ hücreleri kullanıldığından herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Yağ hücrelerinin alınacağı bölge işlem için zengin özellikler taşımalıdır. Genellikle karın veya basen bölgesinden yağ alınmaktadır. Liposuction yöntemi ile vücuttan alınan yağ hücreleri ideal ortamda bulundurularak korunur ise son derece başarılı sonuçlar alınmaktadır.

 

·        Kök hücre destekli yağ enjeksiyonu: Yağ enjeksiyonunun başarılı sonuçlar verebilmesi için yağ hücrelerinin yeni yerlerinde yaşamaya devam etmeleri gerekir. Kök hücre destekli yağ enjeksiyonu, hücrelerin yaşamlarını destekleyen bir tür prosedürü kapsamaktadır. Liposuction yöntemi ile hastanın kendi vücudundan alınan yağ hücreleri, kök hücre laboratuvarına sevk edilir ve hücre sayısı çoğaltılır. Böylelikle hücrelerin enjekte edildikleri bölgede yaşama şansları artırılır.

 

Elmacık kemiği dolgusu farklı yöntemlerle yapıldığından her yöntemin kendine has avantajları bulunur. Uzman hekimler tarafından gerçekleştirildiğinde son derece konforlu bir uygulama olan elmacık kemiği dolgusu öncesinde hastanın yüzüne anestezik etkisi bulunan krem sürülmektedir. Yaklaşık 30 dakikalık bekleme süresinin ardından krem etkisini göstermekte ve enjeksiyon işlemine başlanabilmektedir.

 

Dolgu malzemeleri elmacık kemiğine ince uçlu iğneler yoluyla enjekte edilmektedir. Herhangi bir cerrahi müdahale yapılmamaktadır.

 

Elmacık Kemiği Dolgusunun Etkisi Ne Zaman Ortaya Çıkar?

 

Elmacık kemiği dolgusunun etkisi hemen ortaya çıkmaktadır. Enjeksiyona bağlı olarak işlemden hemen sonra şişlik ve kızarıklık gibi hafif düzeyde komplikasyonlar görülebilmektedir. Ancak bu etkiler son derece normaldir, kısa bir süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir. İlk birkaç günlük sürecin ardından elmacık kemiğinin yeni şekli ve hacmi ortaya çıkmaktadır.

 

Elmacık Kemiği Dolgusu Kalıcı Mıdır?

 

Elmacık kemiği dolgusunun kalıcılık süresi ortalama 1,5 yıldır. Dolgu etkisini kaybetmeye başladığında tekrar yapılabilir, herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

 

Elmacık Kemiği Dolgusu Sonrası Rutin Hayata Ne Zaman Dönülebilir?

 

Elmacık kemiği dolgusu uzman hekimler tarafından gerçekleştirildiğinde son derece konforlu bir estetik uygulamadır. Hasta, işlemin tamamlanmasının ardından hemen rutin hayatına dönebilmektedir.

 

 

elmacık kemiği dolgu