Elmacık Kemiği Dolgusu Nedir?

TAKİP ET

Elmacık kemiği dolgusu; yüz ile ilgili birçok sorunu ortadan kaldırmasından dolayı değerlidir.

İnsanlar; bu işlem sayesinde çok daha genç ve dolgun bir yüz görünümüne erişebilirler. Ancak, bu işlemin doğal bir şekilde uygulanması şarttır. Abartıdan kesinlikle kaçınılmalıdır. Bu yüzden, işlemin bilhassa alanında uzman ve deneyimli bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Hasta; elmacık kemiği dolgusunun ardından günlük hayatına en kısa süre içerisinde döner.

 

Elmacık Kemiği Dolgusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

İnsanların elmacık kemiklerinde birtakım sorunlara rastlanır. Bilhassa yaşa bağlı olarak ortaya çıkan hacim kayıpları can sıkar. Bunun yanı sıra, doğumsal kaynaklı şekil bozuklukları da ortadan kaldırılmalıdır. Ayrıca, kaza ve travmalar dolayısıyla ortaya çıkan kayıpların giderilmesi şarttır. Buna ek olarak, bazı insanlar; estetik açıdan yüzlerine istenilen formun verilmesini isterler. Elmacık kemiği dolgusu; bu isteklerin hepsini karşılayabilecek türden bir işlemdir.

 

Elmacık kemiği dolgusu sırasında üç farklı seçenekten yararlanılır. Uzman hekim; elmacık kemiğine istenilen formu ve hacmi kazandırmak adına hyalüronik asit enjekte edebilir. Buna ek olarak, bazı hastaların karın ve basen bölgelerinden yağ alınarak kendi yağlarının yüzlerine enjekte edilmesine de rastlanır. Ayrıca, bazı vakalarda hastadan alınan yağın Sağlık Bakanlığı onaylı kök hücre laboratuvarına gönderilmesi söz konusudur. Burada kök hücre çoğaltma işlemine başvurulur. Kök hücrelerin istenilen sayıya gelmesi ile beraber hastanın kendi yağı ile beraber yüze enjeksiyonunun yapılması söz konusudur.

 

Elmacık kemiği dolgusu; zannedildiği gibi ağrılı bir operasyon değildir. Bilhassa hyalüronik asit ile yapılan dolgu işlemlerinden evvel hastaya anestezik krem sürülür. Söz konusu krem; iğnenin vereceği acıyı azaltır. Buna ek olarak, kişiden yağ alınarak yapılacak işlemler; liposuction ameliyatı ile gerçekleştirilir. Liposuction; anestezi altında gerçekleştirilecek bir operasyondur. Bu yüzden, bu ameliyat esnasında da herhangi bir ağrıya ya da acıya rastlanmaz.

 

Elmacık Kemiği Dolgusu Sonrasında Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?

 

Her şeyden önce, dolgu işleminin klasik cerrahiye kıyasla daha avantajlı olduğunun altını çizmek gerekir. Hyalüronik asit ile yapılan işlemler; muayene ortamında gerçekleştirilir. Anesteziye ihtiyaç duyulmayan bu işlemlerden korkmaya gerek yoktur. Hasta; hiçbir acı ya da ağrı ile karşılaşmaz. Bunun yanı sıra, yağ enjeksiyonu ya da kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgu işlemlerinde daha önce de ifade ettiğimiz üzere liposuction ameliyatına gereksinim vardır.

Hasta; elmacık kemiği dolgusunun ardından herhangi bir rahatsızlık hissetmez. Bilhassa hyalüronik asit ile yapılan işlemlerde bir iyileşme süresi söz konusu değildir. Ödem ve morluk oluşma ihtimali mevcuttur. Hasta; doktor tarafından verilen kremi kullanarak ödem ve morlukların üstesinden gelebilir. Ancak, liposuction ameliyatı ile yağ alındığı vakalarda 1-2 haftalık iyileşme süreci mevcuttur.

Elmacık kemiği dolgusunun kalıcılık süresi; altı ay ila beş yıl arasında değişir.

 

elmacık kemiği doşgusu