EMEKLİ MAAŞI, SOSYAL YARDIM HALİNE GELDİ

TAKİP ET

Denizli'de DİSK'e bağlı Emekli Sen ile Emek Cephesi'nin temsilcileri, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mehmet Ali Güngören en düşük emekli maaşını işaret ederek; 'Emekli maaşı sosyal yardım haline geldi' ifadesini kullandı. 

DİSK’e bağlı Emekli Sen ile Emek Cephesi’nin Ege illerindeki temsilcileri eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Denizli’de emekliler Gazi Bulvarı üzerindeki Vergi Dairesi Başkanlığıönünde toplandı. Grup adına DİSK’e bağlı Emekli Sen üyesi Mehmet Ali Güngören açıklama yaptı.

 

Güngören; “21 yıldır iktidarda olan AKP ve gerici ortakları emekli, işçi, memur, köylü, küçük esnaf, ev kadını ve gençleri yani halkı sefalete mahkûm etti” dedi. 

 

‘ŞİMDİLİK ÖFKELENİYORUZ’

 

Konuşması sık sık ‘Saraya değil emekliye bütçe’ sloganları ile kesilen Güngören; “Sermaye sınıfının, bankaların, şirketlerin faiz ve rant gelirleri patladı. Tarikatların, kara para aklayanların at koşturduğu ortam yaratıldı. Enflasyon gerçekti yüzde 170’dir. Enflasyon fakirden alıp zengine vermek demektir. Ücretli çalışanlarınMilli gelirden aldığı pay yüzde 40’dan yüzde 26’ya düştü.

 

Halk pazara gidince, çarşıya çıkınca her gün değişen fiyatlar görüyor.  Şimdilik öfkeleniyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira… Türkiye’deki toplam emeklinin yüzde 52’si bu parayı alıyor. Emekli maaşı sosyal yardım haline geldi” ifadelerini kullandı.

 

disk emekli maaşı eylem