Esnafın gözü kabine toplantısında (ÖZEL HABER)

TAKİP ET

Pandemi süreci ile birlikte Lokanta ve restoranların paket servis yapmalarına izin verilmesine rağmen, paket servis yapan firmalar kısıtlı zaman meselesi yüzünden zarar ettiklerini, özellikle kokoreç ve köfte satanları kiralarını bile çıkaramadıklarını belirtiyorlar.

Lokantacı esnafları son zamanlarda çaresizliği oynamaya başladı. Özellikle Kokoreç ve köfteciler başta olmak üzere, Pandemi süreci ile birlikte paket servisine yönelen işletmeler, paket servis saatlerinin kısa olmasından yakınıyorlar.


PAKET SERVİSÇİLER ZAMANDAN DERTLİ

Pandemi sürecinden önce de paket servisi yapan kokoreç ve köfteciler,


“Pandemi sürecinde zaman ayarlaması yapılamadığından bizler mağdur olduk. Kokoreç ve Köfte geceleyin saat 02.00’ye kadar yenebiliyor. Eskiden paket servisimiz bu saate kadar çalışıyordu. Bunu 24.00 gibi kısıtlamanın mantığını anlamıyoruz.


Zaten paket servisinde Pandemi kurallarına uyarak yapıyoruz. Kapıda ödeme sitemi ile sadece kurye ile alıcı kapıda uzaktan, kurallara uygun alış verişi yapıyorlar. Zamanımız 02.00ye kadar uzatılsa çok iyi olacak. Sokaklar boş olduğundan kimse ile temas da olmuyor.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “KONULARI GÖRÜŞECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, kendilerinden yardım isteyen lokanta ve restaurantların durumunu önümüzdeki hafta yapacak oldukları kabine toplantısında ele alacaklarını belirtmiş, “Ama yine de endişelerimiz var. Risklerin olduğunu da biliyoruz. Buna rağmen esnemelerin olabileceğini tahmin ediyorum” diyerek, lokantaların kısmi açılmasına müjde vermişti.


LOKANTACILAR ODASI UMUTLU
Denizli Lokantacılar Odası Başkanı  Osman Üçgül, önümüzdeki hafta toplanması beklenilen Kaine toplantısından umutlu olduklarını belirterek,


“Lokantacılar Esnaf Odası olarak başlattığımız ‘OCAĞIMIZ SÖNMESİN’ çağrısı adı altında, sosyal medyadaki çağrımızda bize destek olan ve olmaya devam eden başta üyelerimize ve çalışanlarımıza  sonsuz teşekkür ederiz. Yapmış olduğumuz bu çağrımız büyük yankı uyandırmıştır.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı kabine toplantısında  Restoranların ve  kafelerin  açılması konusunu  yeniden ele alınıp esnemeler yapılabileceğini, fakat bu konuda endişelerin ve risklerin olduğunu  ifade etmiştir.


Sayın Cumhurbaşkanımızın endişelerine mahal vermeden  bu süreci  oda üyelerimiz olarak, işletmeye girişte HES KODU sorgulaması,  maske-mesafe ve hijyen  kuralarına daha fazla  özengöstererek,  girmiş olduğumuz bu maddi manevi zorlu  süreçten bir an önce çıkmak için elimizi taşın altına koymaya hazırız.  Oda olarak esnaflarımızı bilgilendirip gereken denetlemelerimizi  yapacağız” dedi.

 

denizli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kabine toplantısı denizli lokantacılar odası başkanı osman üçgül kepenk kapatma