Esnaflardan vergi muafiyeti talebi

TAKİP ET

Yaklaşık bir yıldır Pandemi yasakları yüzünden çok güç durumda kalan esnaflarımız, hükümetin ve belediyelerin kendilerine yardımcı olması için metrekare üzerinden alınan ve büyük meblağlar tutan İlan ve Reklam vergilerinin bu yıl için alınmamasını istiyor.

Covd-19 virüsü yüzünden yaklaşık bir yıldır uygulanan Pandemi kısıtlamaları yüzünden öz sermayelerini bile kaybetmeye başlayan esnaf ve Sanatkarlarımız, sürecin içerisinde kendilerine destek için verilen kredilerin sadece yüklerini ağırlaştırdığına dikkat çekerek, “Bize kredi veriyorlar.  Öteliyorlar ve kredilerimiz ödenmediği için ikiye katlıyor. Bu durum bizim için hiç te iyi bir durum değil. Biz kredi değil, yükümüzün hafifletilmesini istiyoruz. Bu da, vergilerin azaltılmasından ve bazı vergilerin alınmamasından geçmektedir. Bunu bekliyoruz” dediler.


İLAN VE REKLAM VERGİSİ ALINMASIN

Esnaf ve sanatkarlarımız, kendilerine lüzumsuz gibi görünen İlan ve Reklam vergilerinin hiç olmazsa bu dönemde alınmaması gerektiğini dile getiriyorlar.
Geçtiğimiz yıllarda ilan ve reklam vergilerinin içeriği genişletildi. Artık küçük bir resimden bile vergi alınmaya başlanmıştı. Biz de pandemi süreci olmadan önce genişletilen bu vergilerden kurtulmak ve cüz’i bir tabela kalmasına önem vererek, işyerimizi tanıtan tabelalarımızı bile küçük duruma getirmiştik.


Şimdi, belediyelerimiz bizim küçülttüğümüz tabelalarımıza bile yüzde 35 zamlanan İlan ve reklam vergisini almaktadır. En küçük esnaf bile yıllık bin lira vergi ödemektedir.
Metrekare üzerinden alınan bu vergiler bile bize bu yıl büyük yük olmaktadır. Kamu kurumları ve belediyelerimiz bu vergiyi almadıklarında iflas etmezler. Ama bize fazla gelmektedir. Bunun pandemi döneminde alınmaması bile bize büyük bir katkıdır” diyorlar.
 

esnaf sanatkar zanaatkar ilan reklam vergisi vergi muafiyeti denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber