Ev kiralarını düşürecek Çin formülü bulundu!

TAKİP ET

Türkiye'de de büyük bir kriz haline dönen yükselen ev kiralarını düşürmek için Çin aranılan formülü buldu. Kiralık ev fiyatları düşer mi, ne zaman düşer?

Konut fiyatları ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan artış tüm dünyada küresel bir kriz olarak her geçen gün biraz daha fazla tartışılmaya devam ediliyor. Tüm dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olarak listede ilk sırada yer alırken kiralık ev fiyatlarına Çin müdahale edeceğini açıkladı. 

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Çin'de uçuşa geçen kiralık ev fiyatları hakkında Çin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile yeni düzenlemeye geçileceği ilan edildi. Bu kapsamda daha önce duyurulan Ortak Refah hedefi için yeni bir adım daha atılmış olacak. 

YILLIK KİRA ARTIŞI EN FAZLA YÜZDE 5 İLE SINIRLANDIRILACAK! 

Daha önce Almanya'da yapılan düzenlemeye benzer bir düzenleme için Çin düğmeye bastı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in daha önce dikkat çektiği “ortak refah” hedefine ulaşmak adına Çin Çevre ve Şehircilki Bakanlığı çalışmalara başladı. 

Bu kapsamda yükselen ev ve arsa fiyatları ile kiralara müdahale edilecek. Şehirlerde yürütülen kalkınma çalışmalarının ev fiyatlarını yükseltmemesi adına projeler titizlikle hazırlanacak. Gayrimenkul sektörünün sağlıklı bir şekilde büyümesi sağlanacak. 

Şehirlerde bulunan kiralık ev fiyatlarının yüzde 5 'ten fazla artmamasını sağlayacak yeni mekanizmalar hayata geçirilecek. Çin'de konut fiyatları ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan artışın kentsel dönüşüm için yıkılan evlerden kaynaklandığı belirtilirken yine nüfusun büyük bir hızla şehirlere doğru kayması da kiralarda yükselişi tetiklediği dile getiriliyor.

 

kira artışı ev kirası çin formülü kiralar düşecek mi denizlimuhabir kiralık ev