'EY İSVEÇ KUTSALLARIMIZA EL VE DİL UZATANLARA EV SAHİPLİĞİ YAPMA'

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli şube Başkanı Mehmet Çoban, İsveç'te yakılan Kur'an-ı Kerim eylemini kınayarak, milyonlarca müslümana yapılan bir hakaret olduğunu söyledi.

Müslümanların kutsallarına saldırının kabul edilemeyeceğini belirten Başkan Mehmet Çoban, onlara destek veren ve kucak açan ülkeleri NATO’da görmek istemediklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Her zaman teröristlere, vatan hainlerine ve İslam düşmanlarına kapısını açan, onları barındıran, eylem ve söylemlerine ses çıkarmayan, onları destekleyen İsveç devletinin Müslümanların kutsalı olan Kur'an-ı Kerimi yakma eylemine müsade etmesi, sessiz kalmasını, bunu eylemi yapanlara karşı tedbir almamasını esefle kınıyoruz. Aslında  bu yapılan çirkin eylem basit bir olay değildir. Milyonlarca Müslümana yapılan bir hakaret ve düpedüz bir saygısızlık ve hadsizliktir.

 

Müslümanların kutsalına el ve dil uzatanlar, uzatanlara sessiz kalanlar, her hangi bir tedbir almayanlar tek kelime ile alçaktır.

 

İsveç dahil Müslümanların kutsalına saygı duymayanların alayı hadsizlikte sınır tanımayan ülkelerdir. Sözümüz onlara bunlar sözde özgürlük ve demokrasinin savunucuları olarak gözükmektedir. Bunlar iki yüzlü hadsizlerdir.  Bunlar kutsala saygıyı, din ve vicdan hürriyetini, özgürlüğünün, din ve vicdan hürriyetinin ne olduğu bilmeyen bahtsızlardır.

 

İslam dini ve kutsallarımıza karşı yapılan eylemlere ev sahipliği yapan, onlara destek veren İsveç devletini Yüce Türk Milleti olarak NATO'da görmek istemiyoruz.

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şubesi olarak sorumluluğumuz gereği dini, milli ve manevi değerlerimizi sonuna kadar savunmaya devam edeceğimizi belirtir, saygılar sunarım.”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Mehmet Çoban