Fatih Durmaz, seçim günü Şeniz Doğan'la yaşananları anlattı

TAKİP ET

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Pazar günkü seçimler sırasında Şeniz Doğan'ın kendi oyunu kullandıktan sonra, aynı kattaki diğer sandıkları dolaşması ve sonrasında yaşanan suç duyurusuna ilişkin açıklamada bulundu.

Şeniz Doğan’ın Belediye Başkanı ve Avukat olarak sandıkları dolaşabileceğini iddia ettiğini hatırlatan AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, “biz kendisini uyardık, ancak onlar boyunlarında CHP logolu müşahitler ile diğer sandıkları dolaştılar.”  Ve Şeniz Doğan bina içerisinde  “işte görün AKP nin zulmünü” şeklinde bağırmaya başlamıştır. Bununla da kalmayıp “istediğiniz tutanağı tutabilirsiniz” demesi üzerine kendisi hakkında tutanak tutulmuştur.” diye konuştu.

 

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, o günkü yaşananlar ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ak Parti Merkezefendi teşkilatı olarak Merkezefendi de bulunan 694 sandık ve 6 adet seyyar sandık ile birlikte toplam 700 sandığın tamamında asıl ve yedek sandık kurulu üyelerimizi ve sandık müşahitlerimizi eksiksiz olarak sandığa yerleştirerek seçime; millet iradesine ve sandığa sahip çıktık.

 

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan 2. Tur oylamasında Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan; Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde kendi oyunu kullandıktan sonra; beraberinde CHP nin müşahitleri ve bina görevlileri olmak sureti ile ve o müşahitlerin boyunlarında açıkça CHP ye ait logolu belgeler görülecek şekilde, yasal hakkı olmamasına ve oy kullandığı sandık haricinde diğer sandıkların  çevresinde bulunma hakkı olmamasına rağmen, diğer sandıkları beraberindeki heyet ile gezmek istemiştir.

 

O binada bulunan ve tüm sandıklarda itiraza yetkili olan yönetim kurulu üyemiz tarafından kendisi kibarca uyarılmış; oy kullandığı sandık haricinde diğer sandıkların çevresine girmesinin mümkün olmadığı kendisine hatırlatılmış; ancak Şeniz Doğan “Belediye başkanı ve avukat olarak tüm sandıkları gezebileceğini” iddia ederek okul içinde “işte görün AKP nin zulmünü” şeklinde bağırmaya başlamıştır.

 

İlçe başkanı olarak konu tarafımıza nakledildiğinde de bizzat Şeniz Doğan’ın yanına giderek kendisine “Seçim Kanunu ve ilgili yasal mevzuat gereğince sandık çevresi denilen alanda yani sandığın kurulduğu sınıf içine giremeyeceği; çevresinde bulunan kişilerin üzerinde CHP ye ait logo ve amblemli kartların olduğu ve bunun siyasi propagandaya gireceği ve bunun yasak olduğu” tarafımdan söylenmiştir.

 

 Ancak Şeniz Doğan tarafından “istediğiniz tutanağı tutabilirsiniz” denmesi üzerine kendisi hakkında o okulda bulunan sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz tarafından tutanak tutularak konu ilçe seçim kuruluna intikal ettirilmiştir.”

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz şeniz doğan suç duyurusu