FIRINLARDA RAMAZAN PİDESİ VE HİJYEN DENETİMİ

TAKİP ET

Buldan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla başta ekmek ve pide fırınlarında hijyen ve gramaj kontrolü gerçekleştirdi. Başkan Şevik, "Sağlıklı gıdadan en küçük taviz vermeyiz, verilmesine müsaade etmeyiz" dedi.

Ramazan ayı ile birlikte Buldan ilçesinde ekmek ve pide fırınlarını denetleyen zabıta ekipleri denetimlerde gramaj, temizlik ve hijyen kontrolü gerçekleştirdi. Ekipler, Ramazan pidesinin hem üretim hem de satış noktasında uygun hijyenik koşullarda vatandaşlara ulaştırılması amacıyla gerçekleştirdikleri denetimlerde, gramaj kontrolü gerçekleştirdi.

 

Ekipler, Denizli Fırıncılar Odası’nın bu sene 250 gram Ramazan pidesinin fiyatını 7,5 lira, 340 gram pidenin fiyatının 10 lira ve 500 gram pidenin ise 15 liradan satılması yönündeki kararı doğrultusunda gerçekleştirilen kontrollerde, gerekli hassasiyetin gösterilmesi için fırıncıları uyardı.

 

İlçe halkının sağlığı için yıl boyunca kontrol ve denetimlerin kesintisiz devam ettiğinin altını çizen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, özellikle Ramazan, bayram gibi özel zamanlarda bu denetim ve kontrollerin daha da sıklaştığını söyledi. Başkan Şevik,"Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, hemşehrilerimizin sağlığını ilgilendiren her konuda denetimlerini aralıksız sürdürmektedir. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da fırın ve pideciler de gramaj ve hijyen kontrolü gerçekleştirildi. Denetimler Ramazan ayı boyunca devam edecek” dedi.

 

zabıta fırın denetimi