GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADILAR

TAKİP ET

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kabul edilen 10 Ocak bugünde Denizli protokolü kutlama mesajı yayımladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI PROF.DR.ALTUN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

            

Fahrettin Altun, mesajında şunları kaydetti: “Kamuoyunun haber alma ihtiyacını toplumsal sorumluluk ilkeleriyle karşılamak, gazeteciliğin olmazsa olmazıdır. Her şart altında demokratik değerleri koruyan, kişilik haklarına saygı gösteren ve toplum yararını gözeten yayınlarla halkın doğru bilgilenmesine katkı sunmak bu mesleğin temel saikidir.Son yıllarda bölgesel ve küresel alanda önemli bir aktör haline gelen Türkiye, her alanda olduğu gibi demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan medyada da çeşitliliğe sahip özgürlükçü bir ortamın oluşması yönünde önemli aşamalar kaydetmiştir. Türkiye'nin 2002 sonrasında elde ettiği kazanımlarla medya alanı ciddi bir büyüme gösterirken, basın özgürlüğü alanı da haksız, yanlı ve manipülatif değerlendirmeleri boşa çıkaracak şekilde genişletilmiştir. Bu ortamın sunduğu imkanlarla ulusal, bölgesel ve küresel gelişmeleri yakından takip etmek ve bunları kamuoyuna doğru mesajlarla aktarmak daha kritik bir hale gelmiştir. Mesleki sorumluluk bilinciyle, karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen fedakarlık ve özveri içinde görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak ilkeli, sorumlu ve objektif yayıncılık anlayışıyla faaliyet gösteren tüm basın mensuplarımızın her alanda destekçisi olacağımızı samimiyetle ifade etmek istiyorum.”

            

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİLGÜN ÖK

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK, Milletvekili ÖK, tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.  AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök mesajında, Demokrasinin temel taşlarından birinin, ülkemizde ve dünyada olup bitenden toplumların haberdar olmasını sağlayan başlıca kaynağının basın çalışanları olduğunu söyledi. Basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Milletvekili ÖK, "Basın Çalışanlarımız bağımsız duruşları ve tarafsız kimlikleri ile milletimizin haber alma hakkının elçileridir. Kamuoyuna doğru ve zamanında haber sunabilmek için mesai mefhumu gözetmeksizin zor koşullarda görevlerini yerine getirmektedir. Basın Çalışanlarının yükü ve sorumluluğu ağır olmakla birlikte yaptıkları işin önemi nedeniyle demokrasiler için vazgeçilmezdir. Bir Basın Çalışanı güvenilir, açık fikirli, olaylara karşı tarafsız ve bağımsız, adil ve dürüst özellikleriyle toplumda saygın bir konumda olan kimsedir" dedi.  Milletvekili ÖK, şunları kaydetti: "Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir ediyorum. Halkımızın doğru, dürüst ve tarafsız haber alması bilinciyle hareket eden, meslek ahlakından taviz vermeyen, doğru, ilkeli ve kişi haklarına saygılı biçimde çalışmalarını sürdüren tüm Basın Çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”



          

ÇAL BELEDİYE BAŞKANI FETHİ AKCAN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığını belirterek, “Mevcut koşullarda kamuoyunun gözü-kulağı olmayı sürdüren basın çalışanlarının mücadelesi taktire şayandır” dedi.

Çalışan gazetecilerin, ağır şartlarda çalıştığının herkes tarafından bilindiğini söyleyen Çal Belediye Başkanı Akcan, bağımsız ve özgür basının, demokratik-hukuk devletinin olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı. Akcan, açıklamasını şöyle sürdürdü;“Güçlü ülkeler güçlü basınıyla vardır. Güçlü basın demek güçlü ülke anlamına gelir. Eğer bir toplum büyük bir aydınlanma mücadelesi veriyor ve bunu da başarıyorsa; Tarafsız, ilkeli bir basına ihtiyaç vardır. Basın kuruluşlarımız ne kadar güçlü olur, basın çalışanları da sosyal, kültürel ve ekonomik olarak ne denli güçlü olursa ülkemiz de o denli güçlü demektir. Çalışan gazeteciler, basın kuruluşları zor bir dönemden geçiyor. Bütün çalışan gazetecilerin gününü bunca olumsuz bir ortama rağmen burukta olsa kutluyoruz. Çal, Denizli ve ülkemiz için emek veren tüm çalışan gazetecileri de kamu görevlisi olarak görüyoruz.”

       

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.İletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde basının, gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler kaydetmiş, bilgilendirici ve yol gösterici işleviyle toplumun dinamizm kazanmasına ve demokrasimizin güçlenmesinde önemli katkı sağladığını belirten Filiz;“Dünya ve ülke gündemine ait gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleği, sorumluluk gerektiren, zor fakat onurlu mesleklerden birisidir” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:“ Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden basın mensubu arkadaşlarımız düzenli bir mesaisi olmadan, doğru haberi halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmekte ve bu anlamda kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Basın mensuplarımızın mesleklerini icra ederken ; Toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları, basın meslek ilkelerini gözetmesi, dünyanın en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin kullanılmasına ve korunmasına özen göstermesinin de son derece önemli olduğunu unutmamaları gerekmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.''

       

CHP İL BAŞKANI MAHİR AKBABA

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Toplumun haber alma konusunda gözü, kulağı olan basın çalışanlarının özgürce çalışıp görevlerini layıkıyla yaptığı günlerin özlemini çektiğimiz zamanları yaşıyoruz. Dünyanın bir çok ülkesinde özgür basının toplumların gelişmişlik düzeyinin ölçüsü olduğunu biliyoruz. Oysa bizim ülkemizde gazeteciler  hapislerde,  sürgünlerde ve baskı altında çalışmaya zorlanıyor. Günümüzde basın çalışanlarının ya bizim dediğimiz gibi gazetecilik yaparsınız ya da  yapamazsının tercihiyle baş başa bırakıldıklarını görüyoruz. Bu  ancak totaliter rejimlerde karşılaşılan bir durumdur ki   en hafif tarifle bu durum utanç vericidir.Her türlü sosyal hak ve ekonomik özgürlüğü hak eden basın emekçilerinin hak ettikleri değeri alacağı ve özgürce görevlerini yerine getireceği  günlerin özlemini çekiyoruz. Gerçek demokrasilerin yaşandığı ülkelerdeki gibi ülkemizde de gazetecilerin gerçek anlamda gazetecilik yapmaları en büyük arzumuz ve topluma yapılabilecek en değerli hizmetlerden biridir diye düşünüyoruz. Her türlü sansür, baskı, şantaj ve kumpastan uzak gazetecilik yapılacak ortamı ancak sosyal demokrasilerde mümkün olduğunun altını çizerek  ; ilimizde, ülkemizde ve dünya da çalışan gazetecilerin emeklerine saygı, düşüncelerine özgürlük ve toplumun haber alma hakkının gasp edilmemesini diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle basın emekçilerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler  Günü” nü kutluyor, aramızdan ayrılanlara rahmet, görevini yürüten gerçek gazetecilere de başarı ve kolaylıklar diliyorum. 

         

CHP MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI TOLGA VARLIKER

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Varlıker;"Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, çağdaş demokrasinin temel taşlarından biridir. En zor şartlarda görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz ise demokrasinin olmazsa olamazıdır. Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır. Tarihin her döneminde, gecesini gündüzüne katarak, halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen gazetecilerimizin daha iyi koşullarda mesleklerini icra medebilmesi en büyük dileğimizdir. Basın emekçilerimizin daha tarafsız ve daha üretken çalışabilmesi, halkın haber alma özgürlüğüne yapılan kısıtlamaların olmadığı, ekonomik ve yönetimsel zorlukların olmadığı bir ortam ile ancak ve ancak mümkün olabilir. Çalışmalarını daha özgür koşullarda yürütebildikleri, görüşlerini özgürce ifade edebildikleri, yaptıkları haberlerden dolayı tutuklanmadıkları, cezaevlerinde tutulmadıkları bir ülke hepimizin en önemli isteğidir. İşte o zaman gerçekten de bu özel gün “Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanacaktır. Siyaset hayatım boyunca, emekçi gazeteci arkadaşlarım ile dostluğumuz baki, saygım ve sevgim ise sonsuz olacaktır. Denizli’mizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan çok değerli basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım" şeklinde konuştu.


             

DOĞAN:”GAZETECİYLE KÜSMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Süzek Doğan, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Süzek Doğan, yayınladığı mesajında gazetecilik mesleğinin önemine değindi.

“GAZETECİLERİN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUZ”

Gazetecilerin toplumda önemli bir yeri olması gerektiğini belirten Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Süzek Doğan, “ Hayatlarını toplumu aydınlatmak adına adamış, gecesiyle gündüzünü mesleklerine feda etmiş, topluma haber vermek gibi önemli bir görevi üstlenmiş olan gazetecilerimizin dertlerini, sorunlarını iyi bilmekteyiz. Yandaşa peşkeş çeken zihniyet nedeniyle, bildiği doğruları söylemekten asla çekinmeyen cesur yürekli gazetecilerimizin de büyük bir baskı altında işlerini gerçekleştirmeye çalışmaları da bu mesleğin ne kadar kutsal ve bir o kadar da hassas bir meslek grubu olduğunu göstermektedir. Bu konuda tüm gazetecilerimizin her zaman yanında olmakta asli görevlerimizdendir” dedi.

“GAZETECİYLE KÜSMEYECEĞİZ”

Gazeteciye küsen bir yönetim tarzına karşı olduğunu belirten Doğan,” CHP olarak birleştirici güç olmaya, derman belediyeciliği anlatamaya ve sosyal demokrat adil bir yönetim ortaya koymak için geliyoruz. Bizleri eleştirenle küsmeyeceğiz, asla cephe almayacağız. Eleştirileri değerlendireceğiz. Gazeteci arkadaşlarımızla ortak hareket edeceğiz. Asla onlara küsmeyeceğiz. Onların dertlerine derman olmak için, işlerini daha güvenli bir ortamda yürütmelerini sağlamak için çalışacağız. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz. İnsanın yandaş olanını değil! Bu yolda gazeteci kardeşlerimizin, bilgi, birikim ve deneyimleri de bizler için olmazsa olmazdır” dedi.

“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

10 Ocak çalışan gazeteciler gününü de kutlayan Şeniz Süzek Doğan,”  Görevi başında hayatını kaybeden değerli İlyas Haytan ve Alperen Ersoy kardeşimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Geçmişte Uğur Mumcu’dan Ahmet Taner Kışlalı’ya. Sabahattin Ali’den Abdi İpekçi’ye ve bu meslek  uğruna canını vermiş, kalemlerini doğruya yönelttikleri için gerçeklerin gün yüzüne çıkmasına karşı duranların gazabına uğramış ve alçakça suikasta uğramış tüm gazetecileri de bildikleri doğrudan geri adım atmayarak onurlu bir şekilde can verdikleri için saygıyla anıyorum. Bu vesileyle özgür kalemlerin hür ve gür sesleriyle toplumu aydınlatmasını temenni ediyor. Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

          
ÖRKİ'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Toplumun tarafsız ve doğru haber almasında basın mensuplarının önemli bir rolünün olduğunu dile getiren Örki,"Basın mensuplarımız demokrasinin sağlanmasında her zaman vazgeçilmez olmuştur. Toplumun tarafsız ve doğru haber almasında etkin rol oynayan Türk Basını, yıllar içerisinde her zaman kendini geliştirmiş ve günden güne de daha iyi bir noktaya gelmektedir. Son 16 yılda yapılan yenilik ve reformlarla Türkiye'de medya daha da geniş bir yelpazeye kavuşmuştur.' dedi.

Örki,"Yerel basının her daim destekçisi olacağız"

Tüm emekçi basın mensuplarının çalışan gazeteciler gününü kutlayarak sözlerini tamamlayan Örki,"basın mensuplarımızın her daim destekçisi olacağız. Birlikte daha güzel ve daha yaşanabilir bir Pamukkale için çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta görev yaparken hayatını kaybeden bütün basın mensuplarına Allah'tan rahmet diliyor, tüm emekçi basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

           

DTB BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ

Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tefenlili “Toplumun sesi, gözü, kulağı olan gece gündüz çalışan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Gazeteciliğin toplumu aydınlatmak gibi önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Tefenlili mesajına devamda şu görüşlere yer verdi:“Halkın doğru, hızlı ve tarafsız haber almasını sağlayan basın çalışanlarımız toplumumuzun aydınlatılmasında önemli bir görevi üstlenmektedir. Toplumun sorunlarının, taleplerinin ilgili mercilere ulaşmasında köprü vazifesi gören basın çalışanları, toplumu bilgilendirerek toplumun haber alma ihtiyacını da gidermektedir. Hiçbir fedakârlık ve sorumluluktan kaçınmadan, zor şartlar altında görevlerini yapan basın çalışanlarımız, demokrasinin korunmasında ve gelişmesinde de önemli bir görevi yerine getirmektedirler.Bu duygu ve düşünceler ile tarafsız şekilde, mesleki ilkelerinden ödün vermeden görevlerini yapan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Gününü en samimi duygularım ile kutluyor,  görevlerinde üstün başarılar diliyorum”