GAZİ MURAT ŞEN: ZAMLAR YERLİYE DEĞİL YABANCIYA

TAKİP ET

Müze ve ören yeri giriş ücretlerine 1 Ağustos tarihinden geçerli olmak üzere zam yapıldı. Buna göre Pamukkale'ye giriş ücreti müze kart sahibi olmayanlar için 700 liraya çıktı.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen; “Bu zamlar yabancı turist için yerli için değil. Onlar da bir zahmet ülkemizin güzelliklerini ücretsiz görmesin. Yerli turistler ise müze kart ile ücretsiz giriş yapabilir. Bu ücretleri ödemek zorunda değil” ifadelerini kullandı. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1 Ağustos tarihinden geçerli olmak üzere müze ve ören yeri giriş ücretlerine zam yaptı. Müze Kart fiyatı sabit tutulurken ferdi ziyaretler için Pamukkale’ye giriş ücreti 700 liraya çıktı. 

 

Türkiye’nin en fazla ziyaretçi çeken destinasyonlarından biri olan Pamukkale’ye girişler zam gelmeden önce 400 lira olarak belirlenmişti. 

 

‘BU ZAMLAR YABANCI TURİSTE’

 

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DERTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen zamların yabancı turiste yönelik olduğunu hatırlattı. Yerli ziyaretçiler için Müze Kart fiyatının sabit tutulduğunu, kart sahiplerinin ücretsiz giriş yaptığını hatırlatan Şen, “Zaten belli bir yaş altında ve üstünde olan vatandaşlar ücretsiz ziyaret edebiliyor. 18-25 yaş arası gençler için Genç Müze Kart uygulaması bulunuyor. Diğer vatandaşlarımız da 60 liraya müze kart alarak Türkiye’nin her yerindeki ören yerlerine ücretsiz gerebiliyor. Bu zamlar yabancı turistler için. Onlar da bir zahmet ülkemizin güzelliklerini ücretsiz gezmesinler” ifadelerini kullandı. 

 

‘FİYAT DÖVİZE SABİTLENMELİ’

 

Ören yeri giriş ücretlerinin dövize sabitlenmesi gerektiğini belirten Şen; “Fiyatı belli olsun. Her yıl güncelleme yapılmak zorunda kalınmasın. Bu durumda tur operatörleri de bütçelerini yaparken sıkıntı yaşamazlar” ifadelerini kullandı. 

 

‘ZİYARETÇİ SAYISI BEKLENTİLERİ KARŞILAMAYACAK’

 

Bu yıl 3 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirten Şen koşullar nedeniyle bu sayıya ulaşmalarının zor göründüğünü söyledi. Otellerin maliyetlerinin arttığını hatırlatan Şen, “Misafirlerin alternatifi çok. Yunanistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi alternatifleri bulunuyor. İç piyasa zaten çok daraldı. Deprem, seçim, kötü giden havalar kapasitelerin tam kullanılamamasına neden oldu. Özellikle Rus misafirler Türkiye’ye gelişlerde rekor kırmış gibi görünse de ev satın alanlar veya kiralayanların sayısı çok fazla… Türkiye’ye gelen yabancı misafirler otellere yansımıyor. Sezon iyi gibi görünse de hedefi tutturmak çok zor” diye konuştu. 

 

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen pamukkale