Gece Bekçileri Hırsıza Geçit Vermedi

TAKİP ET

Denizli'nin Bayramyeri Meydanı'nda dün gece hareketli saatler yaşandı. Maskeli soyguncu bir kuyumcu dükkanının cam kapısını kırarak içeri girdi ve altınları alarak kaçmaya başladı. Ancak yeniden göreve başlayan gece bekçilerinin kovalamacası sayesinde kısa sürede yakalandı. Kovalamaca esnasında soyguncudan sokağa saçılan ve çoğunluğu takı setinden oluşan altınlar ise olay yerine gelen polis ekipleri tarafından toplandı.

Olay, dün gece Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi Bayramyeri Meydanı’ndaki Belediye İş Hanı’nda meydana geldi. İş hanındaki kuyumcu dükkanlarından birinden alarm sesi gelmeye başladı. Gecenin sessizliğinde çalan alarmı duyan gece bekçileri hemen İşhanı yönüne hareket etti.

Kısa süre önce yeniden göreve başlayan gece bekçileri  iş hanına gittiklerinde kuyumcu dükkanlarından birinin cam kapısının kırıldığını ve yüzü maskeli bir şüphelinin koşarak kaçtığını gördü. Hemen kaçan şahsın peşine düşen gece bekçileri yaklaşık 300 metre sonra soyguncuyu kıskıvrak yakaladı.


            


Şahsı gözaltına alan gece bekçileri soyguncunun üst aramasında sadece 33 parça altın ele geçirdi. Bekçilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri geldi. Gece bekçileri hırsızı gözaltına alarak ifadesini almak üzere emniyete götürdü.

Gece bekçilerinden kaçarken hırsızın üzerinden sokağa saçılan altınların toplanması için polis ekipleri hemen çalışma başlattı. Bu arada iş yeri sahibine haber verildi. Kısa sürede işyerine gelen kuyumcu dükkanı çalışanları kolye, küpe ve yüzükten oluşan 79 parça altının çalındığını belirledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.