Gökpınar'da balık katliamı durduruldu

TAKİP ET

Denizli'de kent merkezine çok kısa mesafede bulunan Gökpınar Baraj Göleti'nde kaçak ava geçit yok. Bölgede patlayıcı ile balık avcılığının yapıldığı ihbarlarının ardından Denizli tarım İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi kontrol gerçekleştirdi.

BALIKLAR SUYA GERİ BIRAKILDI

Dün akşam saatlerinde suya tekne ile giren ekipler yaklaşık bin metre uzunluğunda bir ağ tespit etti. Bir süredir suyun içinde olduğu anlaşılan ağdaki balıkları kurtarmak için zamanla yarış başladı. Ekipler her biri 3 kilonun üzerinde 60 sazan balığını ağdan kurtararak yeniden doğal yaşam alanlarına bıraktı.



ÜREME DÖNEMİNDE KATLİAM YAPACAKLARDI

Gölette sık sık kaçak avcıların yasa dışı yöntemlerle balık avladıkları belirtildi. Üreme döneminde olan sazan balıklarının 31 Mayıs’a kadar av yasağı bulunuyor. Ağ atarak av yapmanın ise tamamen yasak olduğu, serbest dönemde sadece olta ile avcılığa izin verildiği hatırlatıldı. Ekipler sudan çıkarılan ağları imha etti.



ERKAYA: BALIK STOKLARINI DESTEKLEDİK

Denizli Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, “Su ürünleri avcılığının sürdürülebilir olması için yasak dönemde balıkların üremesine fırsat vermeliyiz. Geçen yıl ilimizde bulunan su kaynaklarına 200 bin balık yavrusu bıraktık. Bu yıl için daha fazlasını planlıyoruz. Emanet olarak baktığımız doğal kaynaklarımızı hep beraber korumalıyız” diye konuştu.
 

Gökpınar balık