GÖRÜR, ACIPAYAM FAY ZONU'NA DİKKAT ÇEKTİ

TAKİP ET

Dün sabah saatlerinde Muğla'da yaşanan 4 şiddetindeki depremin ardından açıklama yapan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 'Bu deprem, Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede' dedi.

Dün sabah saat 05.04’te merkez üssü Muğla’nın Köyceğiz İlçesi olan 4 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerin 7,09 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadı. Ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, Acıpayam Fay Zonu’na dikkat çekti.

 

“ÇOK DAHA BÜYÜK DEPREM ÜRETEBİLECEK KAPASİTEDE”

 

Prof. Dr. Görür; “Karaçam-Köyceğiz/Muğla’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem haritada görüldüğü gibi, Kuzey Doğu-Güney Batı doğrultuda uzanan Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede. Unutmayın Arkadaşlar deprem değil bina öldürür” ifadelerini kullandı.

 

ACIPAYAM, 2019’DA DEPREM YAŞAMIŞTI

 

Denizli’nin Acıpayam İlçesi, 2019 yılında 5,5 büyüklüğünde bir deprem yaşamıştı. Depremin ardından 4.5, 4.8 ve 4.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar olmuştu. Hafif yaralanan vatandaşların olduğu belirtilen deprem nedeniyle Yeniköy, Karahöyük, Uçarı ve Gedikli Mahalleleri’nde 50'ye yakın evde hasar oluşmuştu.

 

Prof Naci Görür Acıpayam fay zonu deprem