GÜNEY'DE ERAYDIN'DAN ÇOK CİDDİ İDDİALAR

TAKİP ET

Güney'de yeni seçilen CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın görevine başlamadan belediye faaliyetlerinin durdurulduğunu, personelin baskıyla işinden çıkarıldığını, tazminat ödemeleriyle belediye kasasının boşaltıldığını savundu.

Denizli’nin Güney ilçesinde iki dönem üst üste belediye başkanlığı yaptıktan sonra 31 Mart Seçimlerinde koltuğunu kaybeden AK Partili Halil Ayhan hakkında çok ciddi iddialar ortaya atıldı.

 

Seçimin kazananı CHP’li Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, sosyal medyada yaptığı paylaşımda mazbata almasının beklenmeden bazı personelin işine son verildiğini ve belediyenin tazminat yükü ile borçlu duruma düşürüldüğünü açıkladı.

 

Bazı belediye hizmetlerinin durdurulduğunu da savunan Eraydın yaptığı paylaşımda; “Belediye faaliyetlerinin her gün bir yenisi durduruluyor. Personele baskı yapılıp çıkışı yapılıyor. Tazminat ile belediye borcun içine düşürülüyor. Ayrıca kasası boşaltılıyor. Belediyeye ait demirbaş, araç ve binalar kaderine terk edilmiş durumda bırakılmıştır.

 

Belediye servis araçları ve hizmetleri durdurulmuştur. Bir an önce görevimizin başına geçmek istiyoruz ama mazbata sürecini uzatmak adına her şeyi yapıyorlar. Burada cezalandırılan Güney halkıdır” ifadelerini kullandı.

 

Eraydın belediye personeline seslenerek; “Personel görevini bırakmasın. İşine devam etsin. Bu sizin ilçeye karşı sorumluluğunuzdur. Başkanlar gelip geçicidir. Belediyenin faaliyeti devam etmelidir. Bu süreçte kasadan çıkan her bir kuruşun hesabını soracağız. Sorumlu olan kim varsa da bunun hesabını verecektir” ifadelerine yer verdi.

 

1 SANDIKTA İTİRAZ MAZBATAYI GECİKTİRDİ

 

Diğer yandan mazbata tesliminin gecikmesine neden olan olayın ise sayım sonucuna itiraz olduğu öğrenildi. AK Parti Güney İlçe Başkanlığı’nın kent merkezindeki 2024 numaralı sandığın sayım sonuçlarına itiraz ettiği ve yeniden sayıldığı öğrenildi. Yapılan sayımın ardından başkanlık seçiminin sonucu değişmedi. İlçe Seçim Kurulu mazbata teslim töreni için CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın’ı bugün seçim kuruluna davet etti.

CHP’liler bu süreçte belediyenin bazı kurumlarının kapatıldığını özellikle belediyeye ait akaryakıt istasyonunun hizmet vermeyi durdurduğunu kaydetti.

 

Mehmet Ali Eraydın Halil Ayhan Güney ilçesi Belediye