"Haddinizi bilin. Ufak atın, civcivler de yesin"

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube başkanı Mehmet Çoban, bir kısım çevrelerin kasıtlı olarak Diyanet üzerinden siyaset yaptığını, imam maaşlarının 7 bin lira olduğu yalanını çıkararak, infial yaratmaya çalıştığını söyledi.



Bu tür yaygarayı yapan kesimin herkes tarafından bilindiğini, her fırsatta Diyanet işler Başkanlığı’nı kötüleyerek, kendisine çıkar sağlamaya çalıştığını söyleyen Türk Diyanet Vakıf-Sen şu başkanı Mehmet Çoban, “Haddinizi bilin. Nedir bu diyanet ve din görevlilerine karşı içinizde beslediğiniz husumetiniz.? Diye sordu.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube başkanı Mehmet Çoban,malum çevrelere verdiği cevabi yazısında şunları söyledi:

“Ülkemizde 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren asgari ücret 2 bin 324 TL. olmuştur. Bu rakam asgari ücret tespit komisyonunun oy çokluğuyla belirlemiştir. Hiç şüphesiz bu rakamın imkanlar nispetinde, alın terinin karşılığını tam manasıyla karşılamadığını, daha fazla olması gerektiğini savunmaktayız. Ancak bununla birlikte asgari ücretin açıklanmasından sonra art niyetli ve kasıtlı çevrelerce, imamlar üzerinden bir tartışma başlatıldığını üzülerek görmekteyiz..
 
Unutmayalım  asgari ücretin işçi ve işverenin de bulundu asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenmektedir. Asgari ücreti ne Diyanet İşleri Başkanlığı, ne de onun onurlu ve şerefli, devlete ve millete, hatta kendisini kasıtlı ve bilinçli bir şekilde hedef tahtasına oturtan, pervasızca haddini aşarak eleştiren din görevlileri, imam ve müezzinler belirlememektedir. Peki ağzından çıkanı kulağı duymayan o din görevlilerini eleştirenlere soruyorum?

Komisyon tarafından belirlenen  asgari ücret rakamının din görevlileriyle imam ve müezzinlerle ne alakası var?. Hal böyleyken karın ağrınız nedir.? Nedir bu diyanet ve din görevlilerine karşı içinizde beslediğiniz husumetiniz.? Doğrusu bunu bilmek isteriz.. Bunu bilmekte bizim hakkımız.
 
 Diyanet karşıtları tarafından Sosyal  medyada, basında  din görevlilerinin, diyanet personelinin  aldıkları maaş üzerinden yapılan asılsız, mesnetsiz ve tamamen art niyetli haberlerle Diyaneti ve Din görevlilerini yıpratma amaçlı söz , tavır ve davranışlardır. Buda bizim için yok hükmündedir.
 
Örneğin Asgari ücreti belirleyenlerin maaşı 30000 TL, Şükrü tavsiye eden imamların maaşı 7000 TL  ve Bunları alkışlayanların maaşı  da 2324 Tl imiş....

Haddinizi bilin devletin hazinesinden maaş alanlar sadece diyanet personeli değildir. Din görevlilerinin aldıkları maaşı, çalışma şartlarını önce doğru ve net bir şekilde öğrenin ve ondan sonra konuşun. Lütfen gerçeklerini bilmediğiniz konulara art niyetli ve kasıtlı bir şekilde burnunuzu sokmamanızı tavsiye ederiz.
Toplumu karıştırmaya, fitne fesat yaymaya, din görevlilerini yok yere itibarsızlaştırmaya çalışmaya, bu milletin olmazsa olmazı Diyanete düşmanlık yapmaya hiç birinizin hakkı yoktur. Eğer erdemliyseniz  haddinizi ve hakkınızı bilirsiniz.

Din görevlileri sahipsiz değildir. Din görevlileri, diyanet personeli herkesin egosunu tatmin ettiği, önüne gelenin rastgele dil uzattığı bir  meslek grubu değildir. Saygındır, onurludur, şereflidir.

Bu değerleriyle birlikte Türk Diyanet Vakıf-Sen dün, bugün ve yarın her zaman Diyanet personelinin, kıymetli meslektaşlarımızın yanında olacaktır. Bundan hiç kimsenin zerre şek ve şüphesi olmasın.
 
Elbette Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun değerli personeli kıymetli meslektaşlarımızın görevi şükrü tavsiye etmekte, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, kurumunun mevzuat çerçevesinde kendilerine tevdi ettiği görevi, görevleri zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin layıkıyla ifa etmektir. Bunu da meslektaşlarımız büyük bir özveriyle yerine getirmektedirler.

Asgari ücret üzerinden yaygara koparanlar, diyanet ve din görevlilerine dil uzatan, haddini aşan, imamların  YEDİBİN TL. maaş aldığı yalanını uyduran acizler. Haddinizi bilin ve ufak atında CİVCİVLER de yesin olmaz mı.?

Sizinki düpedüz iftira içerikli, kuyruklu yıldızlı bir yalandır.
Size tavsiyemiz önce gerçekleri öğrenin, adam olun ve her zaman doğruyu konuşun ve doğruyu öğütleyin.”
HABER MERKEZİ

türk diyanet vakıf-sen denizli Şube başkanı mehmet Çoban denizli denizli muhabir mehmet Çoban