Hafızlık Kursu'nda bitmeyen Karantina!

TAKİP ET

İncilipınar İmam Hatip Proje Ortaokulu öğrencisi olan 11-12 yaşlarındaki çocuklar Hafızlık Kursu almak için kaldıkları Şehit Mehmet Ali Doğan Erkek Kur'an Kursu yurdunda yaklaşık bir aydır koronavirüs sebebiyle mahsurları oynuyorlar.  Okul Müdürü'nün öğrencileri ve öğrenci velilerini 'gelmemeleri konusunda uyarmadığı' ileri sürülürken, öğrenci velileri Pamukkale Müftülüğü'ne giderek çocuklarını istediler.

İlimizde skandal mahiyetinde bir koronavirüs vakasının yaşandığı ileri sürülüyor. Hafızlık kursunda bulunan yaklaşık 35 öğrenci, iki kez yapılan testlerde “pozitif çıkan” kişilerin yanında “Temaslı” diyerek alıkonulduğu, Okul müdürünün ise kendisine gelen mesajlar doğrultusunda  velileri ve öğrencileri uyarmadığı iddia ediliyor.

Olay Pamukkale İlçesi sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Ali Doğan Erkek Kur’an Kursu yurdunda meydana geldi.

İddialara göre; “Bir proje okulu olan İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 11-12 yaşlarındaki 33 çocuk yaklaşık bir aydır Şehit Mehmet Ali Doğan Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi almaktadır. Bu öğrenciler geçtiğimiz ay içerisinde, başlarındaki yöneticiler de dahil olmak üzere yaklaşık 42 kişi olarak Koronavirüs testi oldular.

 Öğrencilerden 6 tanesinin testi Pozitif, diğerlerinin ki ise “Negatif” çıktı. Hepsi birden karantinaya alındılar. 10 Günlük Karantina bitiminde testleri pozitif çıkan öğrenciler evlerine giderken; tekrar yapılan testlerde bu kez diğer kalan öğrencilerden 6 tanesinin daha testi pozitif çıktı. 10 günlük karantina süresi dolanlar evlerine gönderildiler.

Negatif konumdaki öğrenciler ve yöneticiler tekrar karantinaya girdiler. Nihayet son pozitifli olanlar da önceki gün evlerine gittiler. Ancak testleri negatif olan ve durumları iyi olan öğrenciler yine yurtta kaldılar. Kısacası okulda 30 gündür karantina hakim.”

Durumu öğrenen öğrenci velileri, Okul Müdürü’nün kendilerini uyarmadığını belirterek, olaya tepki gösterirken, kalan öğrencilerin “temaslı” denilerek gönderilmemesi; buna mukabil pozitif olan öğrencilerin karantina sonrası da gönderilmemesi  velilerin tepkilerine sebep oldu.



Dün sabah saatlerinde Pamukkale İlçe Müftülük binasına giderek, çocuklarının durumunu öğrenmek ve evlerine götürmek isteyen öğrenci Velileri, “Karantinaya giren çocukların pozitif vakalı olanları bile evlerine gönderilmesine rağmen, iki kez testte negatif çıkan çocukların gönderilmemesi ne demek? Bunun izahı var mıdır? Okul Müdürü bizi uyarsaydı, gerekeni yapardık. Zamanında bize haber verilseydi, Evimizde çocuklarımızı karantinaya alırdık.

Bu vurdumduymazlık yüzünden bizleri de çocuklarımızı da soğutuyorlar.  Böyle bir olay vuku bulmasaydı, aşk ve şevkle Kur’an kursuna gönderdiğimiz Çocuklarımızı ve bizleri okuldan ve Kur’an kursundan soğutmazdı.” dediler.  

Öğrenci velilerinin beklentileri sürerken, gözler ilçe müftülüğüne çevrildi.








 

hafızlık kursu’nda bitmeyen karantina! korona denizli pamukkale ilçe müftülüğü denizlimuhabir