Hafızlık kursundaki 'zorunlu karantina' bugün sona erdi

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde İncilipınar İmam Hatip Proje Ortaokulu öğrencisi ve Hafızlık Kursu alan öğrenciler, kaldıkları Şehit Mehmet Ali Doğan Erkek Kur'an Kursu yurdunda koronavirüs sebebiyle 30 gün boyunca mahsurları oynamışlardı.

Olayın www.denizlimuhabir.com tarafından kamuoyuna duyurulması üzerine Müftülük’ün, bugün çocukları müftülüğün aracı ile tek tek evlerine bıraktığını belirtildi

İncilipınar imam Hatip Orta okulu öğrencisi 11-12 yaşındaki çocukların yaklaşık 30 gün süren zorunlu karantinaları, bugün Müftülük tarafından, müftülük aracı ile teker teker evlerine bırakılması ile son buldu. Öğrenci velilerinin korkulu ve endişeli bekleyişleri de nihayete erdi. 

OLAY NASIL MEYDANA GELMİŞTİ

Olay Pamukkale İlçesi sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Ali Doğan Erkek Kur’an Kursu yurdunda meydana gelmişti. İddialara göre; “Bir proje okulu olan İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu mensubu 35’e yakın öğrenci, uzun zamandır Şehit Mehmet Ali Doğan Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi almaktadır.

Bu öğrenciler geçtiğimiz ay içerisinde, başlarındaki yöneticiler dahil olmak üzere yaklaşık 45 kişi olarak Koronavirüs testi olmuşlar. Öğrencilerden 6 tanesinin testi Pozitif, diğerlerinin ki ise “Negatif” çıkmıştı.

Hepsi birden karantinaya alınmışlar, 10 Günlük Karantina bitiminde testleri pozitif çıkan öğrenciler evlerine giderken; tekrar yapılan testlerde bu kez bazı öğrencilerde pozitif olup, süresi dolanlar evlerine gönderilmelerine rağmen Negatif konumdaki öğrenciler ve yöneticiler tekrar karantinaya girmişlerdi.

Nihayet son pozitifli olanlar da gönderilmiş,  Ancak negatif olan ve durumları iyi olan öğrenciler yine yurtta bırakılmıştı.”

Durumu öğrenen öğrenci velileri, Okul Müdürü’nün kendilerini uyarmadığını belirterek, olaya tepki göstermiş, çocuklarının evlerine gönderilmesi için Pamukkale Müftülüğü’ne dilekçe vermişler ve gün boyu müftülük önünde nöbet tutmuşlardı.
 

hafızlık kursundaki zorunlu karantina bugün sona erdi şehit mehmet ali doğan erkek kur’an kursu denizlimuhabir denizli