HAFRİYAT SAHASI, SAYIŞTAY RAPORUNA GİRDİ

TAKİP ET

Düzenli gelir sağlaması amacıyla Denizlispor'un işletmesine izin verilen hafriyat sahası, üçüncü kez Sayıştay Raporu'nda yer aldı. Kuruluşun büyükşehir belediyesine ilişkin raporunda 2014 yılından beri hafriyat sahasının belirlenmediği, belediyenin ciddi miktarda gelir kaybına maruz bırakıldığı yer aldı.

Sayıştay, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin 2022 yılı denetim raporunu açıkladı. Rapora göre kentte 2014 yılından bu yana inşaat ve hafriyat atıkları için boşaltım sahası belirlenmediği, bu nedenle belediyenin ciddi miktarda gelir kaybına maruz bırakıldığı bilgisine yer verildi.

 

Rapor detaylarında inşaat ve hafriyat atıklarının bertaraf edileceği alanın belirlenmemesinin yanı sıra bu işlemlere ilişkin ücret tarifesi de oluşturulmadığı, bu hizmetlerin denetlenmediği tespit edildiği vurgulandı. Aynı bulguların 2019 ve 2020 yıllarındaki denetim raporlarında da yer aldığı, büyükşehir belediyesinin uyarılmasına rağmen henüz bir ilerleme sağlanamadığı kaydedildi.

 

‘ÇEVRE KİRLİLİĞİ VURGUSU’

 

Son yıllarda Türkiye’de kentleşmenin ve inşaat faaliyetlerinin hızla arttığına vurgu yapılan raporda, inşaat atıklarının takip ve kontrolünün çevresel etkileri bakımından da önem arz ettiği, süreci tıkayan unsurların ortadan kaldırılarak bir an önce hafriyat bertaraf sahasının belirlenmesi gerektiğine yer verildi. Çevresel ve ekonomik risklerin ortadan kaldırılması gerektiği kaydedilen raporda belediyenin ilgili kurumlara yazılı olarak başvuruda bulunduğu ancak sürecin devam ettiği belirtildi.

 

DENİZLİSPOR’A VERİLMİŞTİ

 

Denizli’de Kumkısık bölgesinde bulunan hafriyat atık sahası, geçtiğimiz yıllarda kent içindeki bazı otoparklar ile birlikte düzenli gelir sağlaması amacıyla Denizlispor Kulübü’ne devredilmişti. 300 milyon liranın üzerinde borcu olduğu açıklanan yeşil siyahlı kulüp hafriyat sahasının işletmesini üstlenmiş ve gelirini ihtiyaçları için kullanmıştı. Bir süre önce kulübe tahsis edilen hafriyat sahası ve otoparkların üçüncü şahıslara kiraya verildiği ortaya çıkmış ve kentte tartışma yaratmıştı.

 

denizlispor hafriyat sahası sayıştay raporu gelir