Hamdi Helvacılar'Dan Gaziler Günü Mesajı

TAKİP ET

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Helvacılar mesajında gazilerin ülkesi uğrunda şeref ve haysiyetle mücadele ettiğini vurguladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Eylül 1921'de Gazi unvanıyla şereflendirildiği gün, Türkiye'de Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı hamdi Helvacılar, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Helvacılar mesajında, gazilerin ülkesi için vücudunun bir bölümünü kaybetmeyi göze almış vakur aslanlar olduğunu söyledi.

Helvacılar, '19 Eylül Gaziler Günü, Türk milletinin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını, vücudunun bir bölümünü kaybeden ve vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapasağlam dönebilen canlı şehitlerin günüdür. Şehitlik ve gazilik mukaddes kavramlardır. Gazi, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Şehitler ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir' ifadelerini kullandı.