Hastahanede endişeli bekleyiş sürüyor

TAKİP ET

Dün akşam geç saatlerde verdiğimiz Denizli Devlet Hastanesi'ndeki 3 İranlı gencin yüksek ateş ve kusma teşhisi ile İntaniye bölümüne yatırılması ile başlayan süreç devam ediyor.

İntaniye Servisi’nin Enfeksiyon Hastalıkları bölümünde karantina  altında tutulan kişi sayısı bugün  6 oldu.  Karantina altına alınan kişilerin 14 gün gözetim altında tutulması bekleniyor.

denizlimuhabir.com'un edndiği bilgiye göre; Dün öğle saatlerinde yüksek ateş ve kusma şikayeti ile Denizli Devlet Hastanesi’ne gelen 3 İranlı gencin ardından bugün de iki İranlı ve biri Türk olmak üzere,  toplam 6 kişi İntaniye Servisi Enfeksiyon Hastalıkları bölümünde bir odada karantina altına alınarak, gözetim altında tutuluyor. Gözetim altına alınan kişilerden alınan numunelerinin Ankara’ya gönderildiği öğrenildi.  



Şu günlerde bütün Dünya devletlerinin alarma geçtiği Koronavirüsü sebebiyle ilimizde de 6 şüpheli karantina altında bulunuyor.

Denizli Devlet Hastanesi’ne yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre; dün öğleden sonra yüksek ateş ve kusma şikayeti ile devlet Hastahanesine gelen  3 İranlı, tedbir amaçlı koronavirüsü şüphesiyle İntaniye Servisi enfeksiyon Hastalıkları bölümüne alınmıştı.

Tecrit altına alınan kişilerden kan örnekleri alınarak Ankara’ya gönderildi. Bu esnada İkisi yabancı uyruklu, bir tane Türk olmak üzere üç kişi daha, bugün yüksek ateş ve kusma belirtisi ile hastaneye müracaat edince;  onlar da İntaniye bölümünde karantina altına alındılar.

Şu an Enfeksiyon hastalıkları bölümünde 6 kişi  yüksek ateş ve kusma belirtileri nedeniyle, tedbir amaçlı gözetim altında tutulurken, Ankara’dan tahlil sonuçlarının beklenmeye başlandığı belirtildi.
Koronavirüsü gibi hastalıkların ilimizde teşhisi zor olduğundan ve konunun Sağlık Bakanlığı bünyesinde kontrol edilmesinden dolayı, hastaların kan örnekleri Ankara’ya gönderildiği belirtildi.

Hastaların  ise, 14 gün süreyle karantina altında tutulacakları belirtildi.
İntaniye Servisi Enfeksiyonlu hastalıklar bölümünde karantina altına alınan  6 hastanın karantina bölgesinden çıkmamaları için servis önünde geniş güvenlik önlemleri alındığı da gözlerden kaçmadı.  

Corona virüs nasıl bulaşır?

Hasta kişilerin öksürmesi, hapşırması veya burun akıntısı ile çevreye yayılan solunum sıvılarının solunması yoluyla, ya da yüzeylere bulaşmış olan virüsün eller aracılığı ile alınıp göz, burun veya ağıza temas edilmesiyle damlacık ve temas yoluyla bulaşır.

Hastalık Belirtileri

COVID-19 enfeksiyonunun kuluçka süresi 14 gün olarak tahmin edilmektedir. En sık görülen belirtiler; yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı, halsizlik ve kas ağrılarıdır.

Korunma ve Tedavi

· COVID-19’a karşı aşı veya ilaç bulunmamaktadır

· COVID-19 dahil solunum yolu ile bulaşan tüm virüslerden korunmak için:

· Sabun ve su kullanarak eller sık sık temizlenmelidir;

· Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burun bükülmüş dirsek içi veya mendil ile kapatılmalı, mendil kapalı çöplere atıldıktan sonra eller yıkanmalıdır;

· Sağlıklı kişiler yalnızca yeni Corona virüs enfeksiyonu şüphesi olan bir kişiyle ilgileniliyorsa maske takmalı

· Öksürük veya hapşırma varsa maske takılmalıdır

· Maskeler sadece alkol bazlı dezenfektan veya sabun ve su ile sık sık yapılan el temizliğiyle birlikte kullanıldığında etkilidir. Haber merkezi


 

gözetim altında tutulan kişi sayısı 6 oldu korona vİrÜsÜ denizli denizlimuhabir denizli haberleri