Haydi Denizli, sanat öğrenmeye…

TAKİP ET

Bir usta, bir çırak, sessiz sedasız başladıkları 'Pumukkale Kültür ve Sanat Atölyesi' Denizli kültür ve sanatına can suyu verecek kapasitede çalışmalarına başladı. Türkiye'nin yetiştirdiği Tiyatro ve Sinema oyuncusu/ yönetmen Oğuz Tunç önderliğinde Denizlili sanatseverlere kucak açan atölye, Denizli'mizin yetiştirdiği değerlerden Erkan Horzum idaresinde perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Pamukkale Kültür Sanat Atölyesi, ilimizin yetiştirdiği genç yeteneklerden oyuncu ve Tiyatro Yönetmeni Erkan Horzum ve Türkiye’nin tanınmış tiyatro ve sinema sanatçısı Oğuz Tunç’un birlikteliğiyle tiyatro, sinema, müzik, senaryo, yönetmenlik” gibi pekçok sanat dalında eğitimler verecek, Gençler, sanatsevenler bu atöylede yeteneklerinizi sınayabilir. Çok istediğiniz sanatın bir dalından tutarak hem kendinize, hem de Denizli kültür ve sanatına katkı sağlayabilirsiniz.  



Denizli’de ilimiz gençlerini sanata ve kültüre yönlendirecek, onlara katmadeğer kazandıracak bir sanat atölyesi kuruldu. Kuruculuğunu Oyuncu ve Tiyatro Yönetmeni Erkan Horzum ve Türkiye’nin tanınmış tiyatro ve sinema sanatçısı Oğuz Tunç’un birlikteliğiyle Denizli’de Pamukkale Kültür ve Sanat Atölyesi kuruldu.  Birliktelikte tiyatro, sinema, müzik, senaryo, yönetmenlik atölyesi, kariyer yönetimi gibi 16 dalda eğitim verilecek. Eğitimler Türkiye’de isim yapmış uzmanlarca verilecek.

Kuruculuğunu Oyuncu ve Tiyatro Yönetmeni Erkan Horzum’un üstlendiği atölyenin Genel Sanat Yönetmenliğini ünlü sanatçı Oğuz Tunç üstlendi.. 15 Mayıs Mahallesi 559 sokakta aaliyetlerine sessiz sedasız bir şekilde başlayan atölyede tiyatro, sosyal drama, sinema ,yaratıcı drama, kamera önü oyunculuğu, pantomim, kariyer ve yaşam koçluğu, kısa film yönetmenliği, tiyatro yönetmenliği, Pamukkale tiyatrosu, hobi tiyatro kursu, okuma tiyatrosu, dans müzik, kısa film senaryosu, kısa film yapımı, kısa film senaryosu, fon desteği, kısa film yapımı fon desteği konularında eğitimler verilecek. Uzun yıllar devlet tiyatrolarında birlikte çalışan ikili tecrübelerini alternatif sahneye taşıyacaklar.

İlk etapta diksiyon eğitimleri vermeyi hedeflediklerini söyleyen atölyenin genel sanat yönetmeni Devlet Tiyatroları Oyuncusu ve Yönetmeni  Oğuz Tunç, “Atölye çalışmalarının temelini kendi geliştirdiğim diksiyon eğitimleri oluşturmaktadır. İlk etapta diksiyon eğitimlerini gerçekleştireceğiz. Ardından da tiyatro eğitimlerine başlayacağız. Kurduğumuz atölye çalışmalarında yetenekli olanları tespit ederek, onlarla bir grup oluşturacağız. Oyunlar çıkartacağız. Tecrübelerimizi gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

“Projelere destek olacağız”
Kurucu Erkan Horzum ise, “ Pamukkale Kültür ve Sanat Atölyesi’nin kurulma amacı, şehrimizdeki kültürel ve sanatsal boşluğu doldurmak, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin faydalanabileceği farklı sanat disiplinlerini bir araya getiren, sanat için sanat anlayışını benimseyen, kültürün ve sanatın yerelden ulusala, ulusaldan uluslararası boyuta taşınması noktasında kültür ve sanat geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak niyetiyle akademik bir eğitim yürütmektedir. Pamukkale Kültür ve Sanat Atölyesi günümüzün teknolojik gelişmelerini takip ederek gelecek kuşaklara kültür aktarımı yapacak olup, önemli bir misyonu yüklenmek hedefindedir. Atölyelerimiz genç sanatçıların yetişmesine destek olmak amacıyla her yıl bünyesinde bulunan branşlarda belirli sayıda öğrenci kabul edecektir.Projesi olan tüm gençlerimizi atölyemize bekliyoruz. İnandığımız projelere elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.



“Atölyeye elimizden gelen deseteği vereceğiz”
Türkiye’nin tanımış yapımcılarından Liman Yapım Sahibi ve  sinema sanatçısı Barış Ünsalan ise “Bilindiği üzere Denizli’de çektiğimiz sinema filmimiz ‘Hadi be’ yakında vizyona girecek. Bu projemiz sinema sektörüne damgasını vuracaktır. Biz de Liman Yapım olarak bu atölyeye gereken desteği vereceğiz. Yepyeni projelerle izlecilerimizle buluşacağız” diye konuştu.

tiyatro erkan horzum denizli i̇brahim i̇mamoğlu denizlimuhabir muhabir denizli haberleri