HAYIRSEVERLER ALDI

TAKİP ET

Yaz günlerinde cenazelerin bozulmaması için ihtiyaç haline gelen iki adet klimalı tabuttan birini Buldan'ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği, bir tanesini de isminin açıklanmasını istemeyen bir Buldanlı, Belediyeye hediye etti.

KONUYLA  ilgili olarak bir açıklama yapan Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği Başkanı Mehmet Yakın şunları söyledi:“Sıcak yaz günlerinde vefat eden vatandaşlarımızın bazılarının uzaktan gelecek yakınlarının beklenmesi nedeniyle defnedilmesi gecikiyor. Morglu cenaze yıkama araçlarımız da bekletmemiz sıkıntı yaratıyor. Cenaze araçta beklerken, aracın bir başka köyde işi çıkabiliyor. Bu nedenle de araçların kullanılması mümkün olmuyor. Bazı ailelerimiz de cenazelerinin hastane morguna gönderilmesini istemiyorlar.

Cenazelerinin evden ayrılmasını istemiyorlar. İşte aldığımız bu klimalı tabutlarla bu sıkıntıyı aşacağız. Cenaze evine götüreceğimiz bu tabutlara cenazeyi koyduktan sonra fişini elektriğe bağlayacağız ve aynen morg görevini görecek. Bu tabutlardan birini biz dernek olarak aldık. Diğerini de isminin açıklanmasını istemeyen bir hemşehrimiz alıp hediye etti. Kendisine teşekkür ederiz.”