HEKTAŞ Denizli'de çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak

TAKİP ET

HEKTAŞ, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Yılın ilk yarısında Akıllı Tarım Köylerde etkinliği kapsamında Türkiye'nin birçok ilinde çiftçilerle buluşan HEKTAŞ, yeni rotasıyla yola devam ediyor. Bu kapsamda HEKTAŞ, 21- 25 Ekim tarihleri arasında Denizli'nin Güney, Buldan, Çivril, Merkez ve Kale ilçelerinde çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak.

 



HABER MERKEZİ

OYAK Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Akıllı Tarım Köylerde projesi kapsamında HEKTAŞ, bu kez 21- 25 Ekim tarihleri arasında Denizli’nin Güney ilçesine bağlı Cindere ve Yenikonak, Buldan ilçesine bağlı Merkez ve Yenicekent, Çivril ilçesine bağlı Emirhisar ve Haydan, Merkez’e bağlı Akköy ve Kızılyer ve Kale ilçesine bağlı Gülbağlık ve Gölbaşı köylerinde çiftçilerle buluşacak ve akıllı tarım yöntemlerini anlatacak.

 

Akıllı Tarım uygulamaları 250’ye yakın köye ulaşacak

 

Bir yıl boyunca 25 bin kilometre yol yaparak 250’ye yakın köye ulaşacak proje ile çiftçiler, akıllı tarım uzmanlarıyla bir araya gelecek ve tarımdaki son teknolojik gelişmeleri öğrenecek. Proje kapsamında çiftçilere ve ziyaretçilere tarımda uzaktan görüntüleme sistemleri (drone) kullanımı, uzaktan kumandalı tarım makineleri, iyi tarım uygulamaları anlatılacak ve çocuklar için aktiviteler düzenlenecek.

 

Çiftçilerin yenilikçi tarım teknolojilerine hazırlanması ve milli tarımın güçlendirilmesi hedeflenen proje ile 15 bin çiftçiye ve 45 bin ziyaretçiye ulaşılması planlanıyor.

 

Editöre not:

 

HEKTAŞ Denizli programı:

Planlanan Tarih İl İlçe Köy

21.Eki Denizli Güney Cindere

21.Eki Denizli Güney Yenikonak

22.Eki Denizli Buldan Merkez

22.Eki Denizli Buldan Yenicekent

23.Eki Denizli Çivril Emirhisar

23.Eki Denizli Çivril Haydan (yeşilyaka mahallesi-ekomini haydan)

24.Eki Denizli Merkez Akköy

24.Eki Denizli Merkez Kızılyer

25.Eki Denizli Kale Gülbağlık

25.Eki Denizli Kale Gölbaşı

 

HEKTAŞ hakkında:

Bir OYAK Grup şirketi olan HEKTAŞ, Türkiye bitki koruma sektörünün lider markalarından biri olup, Türkiye’nin ekolojik yapısına ve ürün çeşitliliğine uygun 350’den fazla bitki koruma, bitki besleme , tohum, hayvan sağlığı ve evcil hayvan maması ürünlerinin üretim, satış ve pazarlamasını yapmaktadır. 63 yıllık geçmişe sahip olan HEKTAŞ, mevcut ürün yelpazesini geliştirirken, üreticilerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda, insana, çevreye ve doğaya saygılı ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına uygun ürünler sunmaktadır. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yüksek kapasiteli modern tesisinde çalışmalarına devam eden HEKTAŞ, yenilikçi ilaçların ürün portföyüne eklenmesi için Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmektedir. “Akıllı Tarımın Öncüsü” mottosuyla ülkemiz tarım sektörünün çözüm ortağı olan HEKTAŞ, uluslararası sertifikaları ve standartları, modern üretim tesisleri, üretim kapasitesi ve yetenekleri, güçlü altyapısı, lojistik ve teknik servisi ile Türkiye tarımına verdiği desteği artırarak devam ettirmektedir. Daha fazla bilgi için: www.hektas.com.tr

hektaŞ denizli’de çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak