Hem İngilizceyi, hem de çevreyi korumayı öğrendiler

TAKİP ET

Denizli'de Esentepe Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Eldem Tutan, önderliğinde hazırlanan Global Warming e- Twinning projesi kapsamında öğrenciler bir taraftan İngilizce öğrenirken, bir taraftan da çevreyle ilgili bilgi sahibi oldular. 

Denizli’de ocak ayında Esentepe Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Eldem Tutan, önderliğinde hazırlanan Global Warming e- Twinning projesi Nisan ayı itibariyle sona erdi. Proje kapsamında İngilizce eğitimi alan öğrenciler aynı zamanda da çevre bilinci edindi.

Proje kapsamında küresel ısınmayla ilgili çalışmalarda yapan öğrenciler karbon ayak izi ölçümleri de yaptı. Projeye İtalya ve Polonya’dan ortak okullarında dahil olduğunu, Denizli’de İse Esentepe Ortaokulu Öğretmenlerinden Gülşah Demiryuğuran, Ahmet Faruk Özyılmaz ve Esat Sivri Ortaokulu’ndan Emin Demirci’nin De Görev Aldığını Anlatan Esentepe Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Eldem Tutan, projeye 30 öğrencinin katıldığını söyledi.

 Öğretmen Tutan, “Dört ay devam eden projemiz kapsamında öğrencilerimizde birçok etkinlikte düzenledik. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve katılımcı öğretmenlerimizle çevre duyarlılığı anketi yaptık. Projemiz kapsamında karbon ayak izi hakkında araştırmalar yapıldı. Projeye katılan öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz karbon ayak izi ölçümleri de yaptı.

 Karbon ayak izlerinin ortalama değerden fazla çıkması üzerine öğrenciler günlük hayattaki alışkanlıklarını değiştirerek karbon ayak izlerini azaltmak için çabaladılar. Proje kapsamında sera etkisi üzerine araştırma yapan öğrenciler konuyu daha iyi kavramak için sera etkisi deneyi yaptılar.

Öğrencilerimiz sıfır atık ve geri dönüşüm üzerine web2.0 araçlarını kullanarak sunumlar hazırladılar. Geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji kaynaklarına okul gezileri düzenledik(AYDEM yenilenebilir enerji tesisi ve Denizli Büyükşehir Atık Su Arıtım Tesisine gezi yapıldı). Doğadan topladığımız yapraklarla, yaprak albümü yaptık, yetişkinlere yönelik küresel ısınma ve çevre sorunlarıyla ilgili İngilizce mektuplar yazdık.

Projenin son ortak ürünü olarak bütün takımlar küresel ısınma konulu bir e-hikaye kitabı oluşturdular. Çok verimli ve başarılı bir projeyi tamamladık. Öğrencilerimiz bir taraftan küresel ısınmayla ilgili bilgi sahibi olurken bir taraftan da İngilizce öğrendiler” dedi
 

Esentepe Ortaokulu