HEMŞİRE YARDIMCILARINA ATAMA MÜJDESİ!

TAKİP ET

Özel Denizli Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Hamdi Can, artık hemşire yardımcılarının atamalarının yapılacağını açıkladı.

Müjdeli haberi yazılı bir açıklamayla duyuran Can, atama müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta halka seslenişi esnasında verdiğini belirtti. Müdür Can, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“2009 yılından itibaren hemşire açığını kapatmak için kurulan özel sağlık meslek liselerinde 2015 yılında yeni bir düzenleme ile hemşirelik bölümü, hemşire yardımcılığına, ATT yerine bağlık bakım teknisyenliği Bölümü şeklinde değiştirilmiştir.

Bölümlerin değiştirilmesi sonrasında oluşan haberlerle bu okullar ve birimlerle ilgili yanlış algılamalara neden olmuştur.

Bu durum öğrenci-öğretmen ve velilerin moral ve motivasyonunu etkilemiş, 2017-2018 eğitim öğretim yılında tüm özel sağlık meslek liselerine taleplerde düşüşler yaşanmıştır.

Bu durum 24 Şubat 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta halka seslenişi esnasında Sağlık Meslek Liseleri’nden mezun olan öğrencilerin hemşire yardımcısı ve sağlık bakım teknisyeni olarak atamalarının yapılacağını, göreve başladıktan sonra da kademeli olarak görevlerinde yükseleceklerini, hemşire unvanı alabileceklerini ifade etmişlerdir.

Böylelikle Cumhurbaşkanımızın Sağlık Meslek Liseleri’yle ilgili olumsuz haberlere son vererek öğrenci, öğretmen ve velileri sevindirmiş, umutlandırmıştır.”