HİZMET İÇİN DEĞİL PARA İÇİN ADAYIM

TAKİP ET

Serinhisar'ın merkez mahallelerinden Yenice Mahallesi'nin muhtar adayı Murat Çetin'in sosyal medya paylaşımı olay oldu. 'Hizmet için değil, para için adayım' diyen muhtar adayının ironisi bazı çevrelerce ciddiye alınsa da, mesajı anlayan Serinhisarlıların desteği çığ gibi büyüdü…

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde belediye başkan adaylıkları dikkat çekse de muhtarlık yarışlarında da kıran kırana bir seçim dönemi geçiyor. Denizli’nin Serinhisar ilçesinin merkez mahallelerinden Yenice Mahallesi’nde 9 aday seçmenin desteğini almak için gece gündüz çalışıyor.

 

Bin 695 seçmenin bulunduğu mahallede 28 yaşındaki besici Murat Çetin’in sosyal medya paylaşımı bir anda gündem oldu.

 

PARA İÇİN ADAYIM…

 

Çetin’in sosyal medyada paylaştığı bir görsel takipçileri ve seçmenlerinin dikkatini çekti, yeni bir tartışma başlattı. Görselde ‘Hizmet için değil, para için adayım’ ve Verin yetkiye görün etkiye’ ifadelerini kullanın Çetin’in ironisi bazı çevrelerce ciddiye alınsa da genellikle vatandaşlar verilmek istenen mesajı doğru okudu. Çetin görselde ayrıca, “Cuma günleri mahalleden pazara servis, sünnet düğün ve yemek gibi günlerde sandalye ile cenaze evlerine yemek ve çay hizmeti vaatlerinde bulundu.

 

EV ZİYARETİ YOK, OY İSTEMEK YOK

 

Paylaşımına iliştirdiği notta ise; “Çorak yok, eşarp yok, ev ziyareti yok, oy istemek yok. Gönüllü abi, abla, dayı, amca, teyze, hala, nene, dedelerimin oylarına talibim. Fazla havadan atmak, yerden tutmak, kazanmak için yalan söylemek de yok. Sigortası ve parası için adayım. Nasip olur kazanırsam herkesin her istediğini yerine getirmek için söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

 

‘O PAYLAŞIMI NEDEN YAPTIĞINI ANLATTI’


Telefonla ulaştığımız Çetin dikkat çeken paylaşımını neden yaptığını şöyle anlattı; “Burada şu anda benimle birlikte 9 aday var. Adaylarla bir araya geldik. Gerçekten hizmet için mi adaysınız para için mi diye sordum. Herkes hizmet için aday olduğunu söyledi. Muhtarlara gelen hiçbir ödenek yok. Yani hizmet yapılacak bir durum yok. En fazla yaşlıya çocuğa destek olursun.

 

Mahallenin sorunlarını yetkili makamlara taşırsın. Yapabileceğin hizmet sınırlı… Ben de ‘Sizin hiçbir inandırıcılığınız yok, ben para için aday olacağım’ dedim… Böyle bir paylaşım yaptım. Destek veren çok kişi oldu. Paylaşımı şaka mahiyetinde yaptım ama iş ciddiye bindi. Çok olumlu geri dönüşler oldu. Bu kadarını beklemiyordum”

 

KİMSE OY VERMESE DE BİR OYUM VAR


Seçime ilişkin çalışma yürütmediğini söyleyen Çetin; “Nasip neyse o… Oy verilirse muhtar oluruz, olamazsam bir oyum var. O da benim kendi oyum. Hiç kimse oy vermezse kendim kendime oy veririm” ifadelerini kullandı.

Çetin’in aday olduğu Yenice Mahallesi’nde önceki seçimler öncesi 17 muhtar adayının ortaya çıktığı fakat bunlardan 14’ünün seçime girdiği öğrenildi.

 

Murat Çetin Serinhisar Yenice mahallesi