HONAZ'DA ORTALIK KARIŞTI

TAKİP ET

Honaz'da CHP'li belediyenin arsa satışına 9 Ak Partili üyeden biri, grup kararına rağmen destek verdi. İlçenin eski Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu isyan etti; 'Hanımefendi CHP'ye çalışıyor, istifa etsin' paylaşımı yaptı.

Denizli’nin Honaz ilçesinde belediyenin bir arsa satışı isteği Ak Parti’yi karıştırdı. Ak Parti’li meclis üyesi satış oylamasında CHP’nin önergesine destek verince parti içinden tepkiler yükseldi. Honaz’ın eski belediye başkanı Turgut Devecioğlu sosyal medya paylaşımlarıyla meclis üyesini hedef aldı, sert ifadeler kullandı.

 

‘DESTEĞE RAĞMEN KARAR MECLİSTEN GEÇMEDİ’

 

Kaynak arayışındaki Honaz Belediyesi Avşinbey Mahallesi’nde daha önce parsellere böldüğü 2 bin metrekarelik bir arsayı satışa çıkarmak istedi. 10 milyon lira piyasa değeri olduğu öne sürülen arsa geçtiğimiz gün meclis gündemine geldi. Ak Parti arsa satışına ‘ret’ oyu vermek için grup kararı aldı. Buna rağmen 9 üyeden biri olan Emine Gürcan’ın önergeye ‘kabul’ oyu verdiği belirtildi.

 

7 meclis üyesi bulunan CHP’de meclis üyesi Ramazan Aydın’ın çalışanlarından birinin trafik kazası geçirdiği, kendisinin hastanede olduğu bu nedenle oylamaya katılamadığı öğrenildi. Satış talebi 7 kabul oyuna karşılık 8 karşı oyla reddedildi.

 

‘SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERDİ’

 

Oylamanın ardından Devecioğlu sosyal medyada paylaşımlar yaparak Gürcan’a sert eleştiriler yöneltti. Art arda paylaşımlar yapan Devecioğlu; “Honaz Ak Parti bayan meclis üyesi bugün meclis toplantısında gurup kararına uymayıp CHP grubu ile arsa satışına evet demiştir. Ak Parti’nin oyları ile seçilmiş olan bu bayana oy vermiş biri olarak gurup kararına uymadığı için ben hakkımı helal etmiyorum. Ssizlerden de böyle bir kişiyi meclis üyesi adayı olarak listeye aldığım için özür diliyorum” paylaşımı yaptı.

 

‘İSTİFAYA ÇAĞIRDI’

 

Devecioğlu bu paylaşımla yetinmeyerek art arda şu paylaşımları yaptı: “Honaz Ak Parti bayan meclis üyesi Haziran 2019 seçimlerinde de CHP adayını desteklemiştir. Meclis üyeliğinden istifa etmelidir. Bir daha meclis toplantılarına gelmemelidir. Üyelikten hemen istifa etmelidir. Ak Parti seçmeninin oyu ile seçilmiş hanımefendi CHP ye çalışıyor. Meclis üyeliğinden hemen istifa etmelidir. Doğrusu da budur”

Denizliyeniolay.com’un ulaştığı Devecioğlu olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek; “Ya partiden ya da meclis üyeliğinden istifa etsin. Gelmesin bir daha” diye konuştu.

 

Honaz belediye meclisi AKP CHP Turgut Devecioğlu