Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı

TAKİP ET

Türkiye'nin 7 şehrini ve 4 bölgesini birbirine bağlayacak Honaz Tüneli'nin yüzde 86'lık bölümü tamamlandı. Tünel, 1 yıl sonra trafiğe açılmak için gün sayıyor.

Denizli’de yapımı devam eden Honaz Tüneli'nde sona yaklaşıldı. 2021 yılında açılacak olan 2 bin 600 metre uzunluğundaki tünelin yüzde 86’sı tamamlandı.

Honaz Tüneli, İzmir-Aydın, İstanbul-Akhisar-Buldan ve Afyon-Uşak istikametinden gelip Antalya ve Muğla istikametine giden transit taşıt trafiğinin özellikle yaz aylarında Denizli şehir merkezinde neden olduğu trafik yükünü rahatlatmak, zaman ve akaryakıttan tasarruf ederek konforlu seyahat imkanı tesis etmek amacıyla projelendirildi.



2 bin 600 metre uzunluğunda çift tüplü olarak projelendirilen Honaz Tüneli’nde kazı ve destek çalışmaları tamamlanırken, iç kaplama betonu imalatında toplam 4 bin 497 metrelik ilerleme sağlanarak tünelin yüzde 86’sı tamamlandı.

Tünel dışında Cankurtaran Kavşağı’na kadar uzanan 4,5 kilometrelik kesimde de toprak ve sanat yapısı imalatları yüzde 80 oranında tamamlandı. 2020 yılı sonunda tünel imalatlarının tamamlanması ve ikincil işlerinin ihalesinin yapılarak 2021 yılında da projenin tamamlanıp trafiğe açılması planlanıyor.
 
 

honaz tüneli in yüzde 86sı tamamlandı honaz tüneli denizli denizlimuhabir denizli muhabir honaz tüneli 2021de açılacak