Honazlılar Oy Kullanmaya Başladı

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 7 seçim bölgesinden Denizli'nin Honaz ilçesindeki yenileme seçimlerinde oy verme işlemi başladı. İlçede 79 sandıkta 21 bin 180 seçmen sandığa gidip belediye başkanı seçimi için oy kullanacak.


Honaz, belediye başkanını seçebilmek için yeniden sandığa gidiyor. 31 Mart’ta yapılan, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle iptal edilen seçimler başladı.


     


31 Mart’ta yapılan seçimlerde Millet İttifakı adayı Yüksel Kepenek 9 bin 391 oy, Cumhur İttifakı adayı Turgut Devecioğlu 9 bin 390 oy almıştı.Cumhur İttifakının itirazı nedeniyle seçim iptal edilmişti.


       


İlçede 79 sandıkta 21 bin 810 seçmen sabah 08.00’den itibaren sandık başına gitmeye başladı.


      


Honaz’da yenileme seçiminde 79 sandık kuruldu. Bu sandıkların biri seyyar, ikisi de cezaevinde kuruldu. 76 sandık ise ilçe genelindeki seçim bölgelerinde bulunuyor.


       


Honaz’da oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar sürecek. Sandıkların kapanmasının ardından da oy sayım işlemine geçilecek.


       


Seçimde, Kepenek ve Devecioğlu’nun yanı sıra, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Vatan Partisi ile Bağımsız Türkiye Partisi adayları da belediye başkanlığı için yarışıyor.