HOROZ, 3 PUAN SİLME CEZASI ALMAYACAK!

TAKİP ET

Spor Toto 1. Lig'de Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenilemek isteyen Denizlispor, Lisans için bugün akşama  kadar yatırması gereken 1 milyon 240 bin TL tutarındaki kesinleşmiş borcunu 16.30'da kapattı.

Yeşil-Siyahlı kulüp, 1 milyon 240 bin TL tutarındaki kesinleşmiş eski borcunu yatıramamış olsa idi, altın gibi değerli 3 puan silme cezası alacaktı.

Protokol üyelerinin ortaklaşa yaptığı toplantı sonucu Denizlispor için gerekli olan para bulundu. Takımın 3 puan silinme riski ortadan kalkmış oldu.

Yeşil siyahlı yöneticilerin, lisansı konusunda Vali Hasan Karahan, Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve kulüp yöneticilerinin ortaklaşa yaptığı toplantıda puan silme cezasını engellemek için gerekli olan para bulundu. Para, bugün 16.30’da gerekli hesaba aktarıldı.

Spor Toto 1. Lig'de henüz Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenileyemeyen Denizlispor’a Lisans yenileme için tanınan süre bugün sona eriyordu. Kulüp Yöneticileri ve protokol bir araya geldi, takım 3 puanın silinmesini önlemiş oldu.

TFF, Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig'de belirlenen mali, sportif, altyapı ve hukuki kriterleri yerine getirmeyip sezon öncesi lisansını yenileyemeyen kulüplerin 3 puanını siliyor.