HOROZ GELİYOR HOROZ

TAKİP ET

İlk 2'nin direkt Süper Lig'e çıkacağı Spor Toto 1. Lig'de lider Denizlispor bugün deplasmanda Adanaspor ile karşı karşıya geldi.İlk 45 dakikası golsüz sona eren mücadelenin ikinci yarısı tam bir gol düellosu şeklinde geçti. Bir Adanaspor attı bir Abalı Denizlispor.Ancak son sözü Burak'la Denizlispor söyledi. Ligin bitimine 6 hafta kala,Osmanlıspor'un puan alamadığı haftada Yeşil-Siyahlılar 3'ncü Hatayspor'la aradaki puan farkını 7'ye çıkardı.


Denizlispor, pazar mesaisinde alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Adanaspor'a konuk oldu. Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda saat 19.30'da başlayan mücadelenin hakemi İzmir Bölgesi'nden Alper Ulusoy’du.

        


İlk yarısı oldukça sakin geçen karşılaşmada ikinci yarı ne olduysa oldu. Temposu ve heyecanı yükselen karşılaşmada seyirciler maçı adeta nefeslerini tutarak izledi. Ve goller adeta havada uçuştu. Bir Abalı Denizlispor attı bir Adanaspor. Kısacası maçın ikinci yarısı ise mucizevi işlere sahne oldu. Denizlispor’un son 2 maçını seyreden seyirciler tam 13 gol gördü.

        

Ev sahibinde gol perdesini Kone açtı. 50’nci dakikada yerden gelen topa plase bir vuruşla takımını öne geçirdi. 59’da Furkan’ın ortasında Recep ön direkte eşitlik sayısını kaydetti.

         


69’da Ahmet Dereli’nin direkten dönen topunu tamamlayan Furkan ev sahibini bir kez daha öne geçirdi. 74’te Furkan’ın kullandığı serbest vuruşa kafa ile dokunan Kehin de oyuna girer girmez golünü attı ve eşitliği tekrar sağladı. 89’da Ziya’nın kestiği topa yine ön direkte kafa ile dokunan Recep Niyaz kaleci İrfan’ı bir kez daha avladı.

         

Maçın bu skorla bitmesi beklenirken 90+2’de Kehinde Onur’a ceza alanı için de çok sert bir müdahalede bulundu. Hakemin penaltı kararı sonrası Hakan topu filelere gönderdi ve maçı 3-3 beraberliğe getirdi. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken 90+8’de Adanaspor ceza alanı önündeki karambol de Burak Çalık galibiyet sayısını kaydetti 3-4. Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takım oyuncuları arasında arbede yaşandı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Adanasporlu bazı futbolcular yeşil siyahlı yedek kulübesine saldırdı. Sahaya giren güvenlik güçleri olayları yatıştırdı.

          


STAT: 5 Ocak Fatih Terim Stadı

HAKEMLER: Alper Ulusoy, Yusuf Bozdoğan, Abdullah Bora Özkara

ADANASPOR: : İrfan Can Eğribayat, Veli Kızılkaya, Onur Akbay, Diago, Özkan Taştemur, Hakan Barış, Furkan Özçal (87′ Kenan Karışık) Gökhan Sazdağı, Abdülkadir Özdemir (78′ Renan Diniz) Ahmet Dereli(74′ Bagayoko) Kone

DENİZLİSPOR: Stachowiak, Alperen Babacan (44′ Furkan Şeker) Oğuz Yılmaz, Burak Altıparmak (73′ Kehinde) Kerem Can Akyüz, Abdülkerim Bardakçı, Ziya Alkurt, Aissati, Recep Niyaz, Kibong (56′ Burak Çalık) Mehmet Akyüz

GOLLER: 50′ Kone, 69′ Furkan, (Adanaspor) 59′ ve 89′ Recep Niyaz, 74′ Kehinde (Denizlispor)

SARI KART : Kone, Diago, Hakan (Adanaspor) Kehinde, Kerem Can, Aissati, Burak Çalık (Denizlispor)

KIRMIZI KART : 90+6′ Hakan Barış (Adanaspor)