Horoz tehlikede

TAKİP ET

Denizlispor yönetimi, Syyla'nın parasını ödemedi. Tasitlendirme yapılandırması bozulunca, Belçikalı Avukat kulübe ihtar çekti. 270 bin Euro nakit ödenmezse FİFA Denizlispor'a puan silme cezası uygulayacak.

 Denizlispor’un başı yine puan silme cezası ile dertte. Denizlispor’un 2009-2010 sezonu başında Belçika takımı FCV Dendereh takımından transfer ettiği ve 3 yıllık sözleşme imzalamasına karşın sadece 22 dakika oynayıp ayrılan Gineli Norman Sylla’nın FİFA’ya başvurmasıyla 26 bin Euro olan borç mahkeme, faiz ve avukat giderleriyle 350 bin Euro’ya yükselmiş ve puan silme cezası tehlikesi doğunca, Başkan Mustafa Şavluk’un özel girişimleriyle ödeme yapılandırılmış ve 10 taksite bölünmüştü.

350 bin Euro’nun 50 bin Erosu nakit ödenen ve geriye kalan 300 bin Euro, 30’ar binden 10 taksite bağlanan Norman Syyla’nın 3 taksitten başka taksitleri ödenmeyince, yapılandırma bozuldu. Sylla’nın Belçikalı avukatı Denizlispor kulübüne ihtar çekti ve geriye kalan 270 bin Eeuro’nun tamamı ödenmediği takdirde konuyu FİFA’ya bildireceklerini iletti.

Konu FİFA’ya intikal etiği takdirde ise, horoz yeniden puan silme cezası ile karşı karşıya kalacak. Alacağı olan nedeniyle 350 bin Euro’nun 50 bin Erosu nakit ödenen ve geriye kalan 300 bin Euro, 30’ar binden 10 taksite bağlanan Norman Syyla’ya olan borç taksitlerinin 10 tanesinden 3’ü Şubat, Mart, Nisan taksitleri ödendi.

Mayıs 2016 tarihi itibariyle olan taksit vaktinde ödenmedi. Yönetin boşluğunda nasıl ödeneceği merak konusu olurken, horozlar FİFA’dan gelecek yeni bir puan silme cezası ile karşı karşıya kaldı. Yeşil siyahlılar, eski futbolcu ve teknik adamlara olan ve 2,5 milyon lira dolayında ki borcu ödeyemediği için geçen sezon TFF’den 3 puan silme cezası almıştı.

Bu borç yeni sezonda ödenmezse Denizlispor TFF’deb de 6 puan silme cezası ile yeni sezona başlayacak. Sylla’ya 270 nin Euro alacağı nakit ödenmediğinde FİFA’dan gelecek puan silma cezasının ne kadar olacağı ise merak konusu oldu.