HORZUM YEREL YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ, ÇAVUŞOĞLU HEDEFLERİNİ ANLATTI

TAKİP ET

CHP İl Başkanı Horzum, rakip adayların vaat ve projelerini eleştirdi, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çavuşoğlu; 'Söyleyip yapmayan değil söyleyip yapan olacağız' dedi. CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında hem yerel yönetimlere yönelik eleştiriler getirdi hem de projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

FARKI GÖRECEKSİNİZ

 

Toplantıda ilk söz alan Horzum, sosyal demokrat ve derman belediyecilik anlayışı ile AK Parti iktidarının yönettiği belediyecilik anlayışı arasındaki farkın çok rahatlıkla görülebileceğini söyledi, rakip başkan adaylarının geçmişte ve bugün vaat ettiği bazı projeleri eleştirdi. Horzum, Denizli’ye ‘Millet Bahçesi’ sözü verildiğini hatırlatarak, “2019 yılında söz verdiler, yıl 2024 oldu daha Millet Bahçesi’ni göremedik. Hala yapacağız diye söz veriyorlar” diye konuştu.

 

2019 YILINDAN BERİ HALK EKMEK PROJESİ UYGULANIYOR

 

Ak Parti belediye başkan adaylarının ‘Halk Ekmek’ vaadinde bulunduğunu söyleyen Horzum; “Uzağa gitmeye gerek yok. Merkezefendi’de 2019 yılından bu yana Halk Ekmek projemiz uygulanıyor. Bunu proje diye halkın önüne koyuyorlar” ifadesini kullandı. Rakip belediye başkan adaylarının go-kart pisti projesinin önceki seçimlerde de vaat edildiğini, istihdam projelerine ilişkin sözlerin daha önce de verildiğini fakat yerine getirilmediklerini kaydetti.

 

ÇÖP POŞETİNİ ZATEN DAĞITIYORUZ

 

Çöp poşeti dağıtacağını söyleyen rakip adaylara da yüklenen Horzum, “20 yıldır elinizi tutan mı var. Neden çöp poşeti dağıtmadınız. Şeniz Başkan zaten dağıtıyor. Bunu proje olarak açıklamak yanlıştır. Çevreci bir belediyenin zaten yapması gereken bir şeydir. Bir vaat olamaz. Pamukkale bElediye Başkan Adayımız Ali Rıza Ertemur daha adayken evlere çöp poşeti dağıtmaya başladı. Onun projeleri arasında çöp poşeti diye bir proje göremezsiniz. Zaten bu belediyenin aslı görevidir” ifadelerini kullandı.

 

KONUT SÖZÜNÜ HATIRLATTI

 

Daha önce 25 bin konutun 250 lira taksitle dar gelirliye kazandırılacağı vaadinde bulunulduğunu fakat süreç içinde bunun da yerine getirilmediğini kaydeden Horzum; “Kuyrukları hatırlarsınız. Herkes gidip bu evlere yazıldı, peşinat yatırdı. Yıllardır arıyoruz bu evlerin nereye yapıldığını bulamadık. Ne temel atıldığı var ne de proje var. Yine bu dönemde çıktılar ev yapacağız dediler.

 

Halkımızın duygularını sömürmeyin. Yetti Gari diyoruz” dedi. Hafif raylı sistem sözünü de hatırlatan Horzum; “Bunların devri tamamlanmıştır. Biz İstanbul’da Ankara’da olduğu gibi Denizli’de de sosyal belediyecilik yapacağız. Halkımızın yardımına koşacağız. Bu şehri el ele güzel günlere beraber götüreceğiz” diye konuştu.

 

YENİ BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİ BAŞLIYOR

 

Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’de yeni bir dönüşüm sürecinin başlaması gerektiğini, bu nedenle yola çıktıklarını kaydederek; “20 yıldır süre içinde vermeleri gerekenleri, yapmaları gereken hizmeti şehrimiz görmemiştir” diye konuştu.

 

Denizli’nin üreten bir kent olması gerektiğini bu amaçla kentin dinamiklerini harekete geçirmek istediklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Önceliğimiz sosyal dayanışmanın yükseldiği üreten bir kent modelidir. Tarımda, hayvancılıkta, sanayide, turizmde üreten bir kent olmalıyız. Bütün insanların mutlu olacağı bir şehir inşa etmeliyiz. Şehrimize katma değer katmalıyız. Denizli’de üzerinde üretim olmayan, arsa ve bina üzerinden yeni bir sistem kurulmuştur. Pandemi döneminde betonun yenmediğini gördük” ifadelerini kullandı.

 

15 YILA KADAR ÜRETEN İNSAN KALMAYACAK

 

Denizli’de nüfusun yüzde 65’inin merkezlerde, yüzde 35’inin ise kırsalda yaşadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Kırsalda yaşayan insanlarımızın maalesef çoğunu 60 yaş üstü oluşturuyor. Köylere gittiğiniz zaman traktörün üstünde ya da hayvan bakan insanların 60 yaş üzerinde olduğunu görüyorsunuz. 10 – 15 yıla kadar Denizli’de üreten insan kalmayacak. Maalesef bizi yönetenlerin, İnsanların yaşamı ile ilgili bakış açıları; nefes alıp vermesi ve karnını doyurmasının yeterli olacağı yönünde. Sağlıklı bir beslenmenin bile olmadığı bir noktada biz artık bu döngünün değişmesi ve kırılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

PROJELERİNİ ANLATTI

 

Kendi yapacakları konusunda; ‘Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok’ diyerek sözüne başlayan Çavuşoğlu, “Şatafatlı projeler açıklayabilirdik. Bunu yapmak çok kolaydır. İstiyoruz ki artık insanların ayaklarının yere bastığı bir süreci beraber inşa edelim. Bu sürecin üreten kısmında yer alalım. Kim üretmek istiyorsa ona destek olacağız. Kim hayvancılık yapmak istiyorsa ona gebe düve ve yem desteği vereceğiz. Ücretsiz veterinerlik hizmeti vereceğiz. Tarımda ücretsiz fide, tohum, mazot ve gübre desteği vereceğiz. Bunların finansmanı için belediye kaynaklarını doğru kullanacağız. 1 liralık işe 5 lira ödemeyeceğiz” diye konuştu.

 

TURİZMDE YENİ ROTALAR

 

Denizli’ye yıllık 3 milyon turist geldiğini fakat bu turistlerden kimsenin haberi bile olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Turizmde yeni bir çalışma başlatacağız. Bu şehre 3 milyon turist geliyor. Bir araç içinde Pamukkale’ye geliyor yine bir araçla gidiyor. Bu şehrin haberi olmadan ayrılıyor. Üç turizm rotası belirledik. Pamukkale’ye gelen turistlerin Denizli’de bu kadar çok doğal ve kültürel güzelliğin olduğu bir kentte bu olanaklardan yararlanmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

GÜVENLİK SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

 

Denizli’nin boşanmalarda birinci, suç oranında ikinci ve uyuşturucu kullanımında da Türkiye’nin ilk üç kentinden biri olduğunu savunan Çavuşoğlu, “Böyle bir kentte yaşıyoruz. Ben öğrenciliğimde sabahlara kadar Çınar’da gezerdim. 14-15 yaşlarında bu şehirde huzurlu ve mutlu yürüyebilirdim.

 

Bugün geldiğimiz noktada insanlarımızın mutlu olmadığı bir şehirde yaşıyoruz. Hiçbirimiz çocuğumuzu saat 10’dan sonra Çınar Meydanı’na tek başına gönderemiyoruz. Gönderebiliyorum diyeniniz varsa bu konuyu beraber tartışmaya hazırım. Bu şehrin mülteci sorunu en büyük sorunlarından biridir. Belediye başkanının bu sorunu görmezden gelme şansı yoktur. Belediye başkanı mültecileri gönderemeyebilir ama en azından bu hususta bir kamuoyu oluşturabilir” diye konuştu.

 

SÖYLEYİP UNUTAN DEĞİL, YAPAN OLACAĞIZ

 

Dirençli bir şehir yaratma sorumlulukları olduğunu kaydeden CHP’li Çavuşoğlu, “Söyleyip yapmayan değil, söyleyip yapan olacağız. Dirençli bir şehir sorumluluğuz var. Bunun farkındayız. Sorunu ortadan kaldırmak için ada bazlı yeni bir dönüşümü başlatmak zorundayız. Bu dönüşümü yaparken kimse mağdur olmayacak. Evi 140 metrekare olana yine 140 metrekare ev verilecek. 100 metrekare olana 100… Yeni bir yapı stoku oluşturuyoruz. Şehri yenileyeceğiz. Artık yüzyılın altyapısı değil yüzlerce yıl kullanılacak bir altyapı inşa edeceğiz. İçinde galerisinin olduğu, haftada bir kazılmayan altyapı oluşturulacak” şeklinde konuştu.

 

AMACIMIZ İŞ YAPMAK

 

Denizli’de kreşler, sosyal alanlar inşa edeceklerini kaydeden Çavuşoğlu, kent nüfusunun hızla yaşlandığını ve ona göre tedbirler alacaklarını kaydederek; “Amacımız iş yapmak” dedi.

 

Denizlispor taraftarlarına da seslenen Çavuşoğlu; “Denizlispor’u yine eski günlerine getireceğiz. Futbolcu transferi ile bu işi çözemezsiniz. Altyapısı yeniden hazırlanmış, siyasetin elini çektiği, kendine güvenen bir Denizlispor yaratacağız” ifadelerini kullandı.

 

Horoz Kart uygulamasından da bahseden Çavuşoğlu, ihtiyaç sahiplerine rencide etmeden destek olacaklarını, kartlarına yükleme yapılarak yerel esnaftan alışveriş yapmalarının sağlanacağını kaydetti. Çavuşoğlu; “Bir elin verdiğini diğer elin görmediği bir sistem yaratacağız. Yardımları insanların gözüne sokmadan yapacağız. Kimseyi utandırmayacağız. Horoz Kart içine yükleyeceklerimiz amacı dışında kullanılamayacak. AVM’lerde, zincir marketlerde değil yerel esnafta geçerli olacak. Mahalle bakkalı, kasabından alışveriş yapılacak. Aynı zamanda esnaf da kalkınmış olacak” diye konuştu.

 

SU KONUSUNU HATIRLATTI

 

Yaptığı her ziyarette su ücretinin yüksekliğine ilişkin şikayetler aldığını kaydeden Çavuşoğlu; “Su faturasında yüzde 50 indirim yapacağız. Bu konunun sadece ticari boyutuyla ilgilenmiyoruz. Siz suyu insanların ulaşımına zorlaştırırsanız doğru yapmazsınız. Su ile ilgili politika değişmeli. Her suyun yetmediği yere sondaj vurup devasa elektrik faturaları ödemek yerine su kaynaklarını doğru yönetip kaçakları önlemek gerektiğini söylüyoruz. Denizli halkına söylüyoruz ki; Çavuşoğlu Başkan geldiğinde yapacağı ilk icraat, insanların artık canını yakan, elektrik ve doğalgaz faturasını geçen su faturası dönemini sona erdireceğidir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bülent Nuri Çavuşoğlu Ali Osman Horzum CHP