İl Başkanı Durmaz Merkezefendi Belediyesi içler acısı durumda

TAKİP ET

Ak Parti Merkezefendi ilçe başkanı Av. Fatih Durmaz, Merkezefendi Belediyesinin Kasım 2022 yılına ait Sayıştay raporunda yer alan usulsüzlükleri açıkladığı basın toplantısında, halk ekmek büfelerinde görevli çalışanların da sigortasız olduğunun da raporda yer aldığını söyledi.

Raporun  Merkezefendi Belediyesindeki iş bilmezliği, usule aykırılıkları  ortaya çıkardığını anlatan Ak Partili ilçe başkanı Fatih Durmaz,  “Raporu incelediğimizde 35 sayfalık raporun 17 sayfasında Merkezefendi Belediyesinin yapmış olduğu usulsüzlükler ve kanuna aykırılıklar sıralanmıştır. Bu usulsüzlükleri ana başlıkları ile sıralayacak olursak; 

 

"Taşınmazlar üzerinde yapılan denetimde, Kamu İdaresi adına tapuda kayıtlı olan taşınmazların değer tespitinin yapılmadığı ve ilgili muhasebe hesaplarına kaydedilmediği  görülmüştür.

 

Kamu İdaresi tarafından sürekli işçi kadrosunda istihdam edilen personele, mevzuatla belirlenen süreyi aşacak şekilde fazla mesai yaptırıldığı görülmüştür. 

 

Kamu İdaresi tarafından çalışan işçilerin sosyal hakları olan yıllık ücretli izinlerinin zamanında düzenli olarak kullandırılmadığı ve bu nedenle birikmiş yıllık izin sürelerinin bulunduğu görülmüştür. 

 

Sayıştay Denetim raporu; Merkezefendi Belediyesinin içler acısı halini ortaya koymaktadır. Halk Ekmek Büfelerinde çalıştırılan işçilerin SGK bildirimini yapmayan sigortasız işçi çalıştıran, ihale kanununa aykırı hareket eden, sokak hayvanlarına mama üreteceğini söyleyip mama makinesi imalatı yaptığını iddia edip bu makinelerin nerede üretildiği bile belli olmayan ve bu konuda devleti yanıltmaya kalkan adeta facia bir belediye ile karşı karşıyayız." Dedi.

Ak Parti Merkezefendi ilçe başkanı Av. Fatih Durmaz sayıştay raporu usulsüzlük merkezefendİ beledİyesİ