İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARI!

TAKİP ET

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşın sağlıklı olarak dini vecibelerini yerine getirmesi için denetimlerini sıklaştırdı. Belgesi olmayan hayvanların Denizli'ye girişleri yasaklanırken, gelen hayvanların da sağlık kontrolleri yapıldı.

Kurban Bayramı yaklaşırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvan kesim yerleri ve hayvanların kontrollerini sıklaştırdı. İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararınca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri ortak denetime çıktı. Yapılan çalışmalarda belgesiz ve sağlıksız hayvanların şehre girişi yasaklandı. İlçe Müdürlüklerinde kurban bayramı süresince nöbetçi Veteriner Hekim görevlendirmeleri de yapıldı. Bu denetimlerin yanı sıra il merkezinde hayvan pazarı olarak Denizli Ticaret Borsasının işlettiği Canlı Hayvan Borsasında her türlü idari ve fenni tedbirlerin alındı.


RUHSATLI VE BELGELİ YERLERDEN KURBANLIK ALIN

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların kurbanlıkları alırken ruhsatlı ve veteriner hekim kontrolünün olduğu yerlerden alınması gerektiği vurgulanarak, "ve İl içinden gelen sığır cinsi büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve pasaport, küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve nakil belgesi; il dışından sevk edilen tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için Veteriner Sağlık Raporlarının olmasına dikkat etmeli, çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı tepkili veya çok duyarsız, gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç ve gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen gösterilmelidir. Ayrıca vatandaşlarımız kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve yaş bilgilerini Bakanlığımızca geliştirilen``Haysag``isimli mobil uygulamadan da küpe numarası ile sorgulayabilirler." ifadelerine yer verildi.


KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİNE MASKESİZ GİRİŞ YAPILAMAYACAK

Kurban alışverişi nedeniyle yoğunluk yaşanması beklenen kurban satış yerleri ve kesim yerlerine maskesiz girişlerin yapılamayacağına dikkat çekilen açıklamada kesimlerin de kalabalık ortamlarda yapılamayacağı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, "COVİD-19 hastalığına karşı Bakanlığımız COVİD-19 Bilim Komisyonu tavsiyeleri doğrultusunda hazırlanan ``Kurban Satış ve Kesim Yerlerinde Alınması Gereken Tedbirler`` kapsamında Pazar yerlerine maskesiz girişe izin verilmemesi, girişte ve pazarın muhtelif yerlerinde el dezenfektanlarının konulması ve ateş ölçümü için gerekli hazırlıkların yapılması, Ayrıca kurban kesim yerlerinde randevulu kesim yapılması gerektiği, yapılacak olan kesimlerin bayramın 3 gününe eşit sayıda paylaştırılarak yoğunluğun azaltılması, kurban kesim ve parçalama sırasında mümkün olan en az kişi sayısı göz önünde bulundurularak sosyal mesafe korunmalıdır." denildi.

 

kurban bayramı i̇l tarım ve orman müdürlüğü hayvan pazarı denizli ticaret borsası kurbanlık denizli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri