İlişki ve Evlilik Terapisi

TAKİP ET

HABER MERKEZİ

Çiftler tarafından birbirleri için anlayışlı olunması ve özel olarak evlilik terapisti tarafından belirlenen programa uygun hareket ederek birlikteliklerini dikkatli şekilde sürdürmeleri mümkündür. İlişki ve evlilik terapisi doğrudan kişinin karakterini etkileyebilecek bir girişimde bulunmak yerine, duygu ve davranışları kontrol etme açısından çifte veya ailenin geneline yardımcı olmayı hedefler.


İlişki Terapisi Uygulamaları

İlişki ve evlilik terapisi görmek isteyenler için pek çok farklı dönemin yapısına uygun şekilde terapiden yararlanabilecekleri bir süreç oluşturuluyor. Evlilik öncesindeki hazırlık aşaması, evlendikten sonraki yeni evli çift dönemi, ilk hamileliğin ardından küçük çocuklu aile dönemi için farklı terapiler uygulanır. Daha sonra ise ergen çocuklu ailelerde, çocukların da büyüdüğü ve ebeveynlerin orta yaşlara geldiği dönemler için, çocukların da evlendiği ve yaşlılık olarak tanımlanan dönem için ilişki terapisi alınabilir.


Evlilik Terapisi Teknikleri

Evlilik öncesi danışmanlık için destek alabileceğiniz gibi, direkt olarak ilişki sürecinde ortaya çıkan anlaşmazlıklar, cinsel işlev bozuklukları, aile sisteminde görünen problemler için de terapi görebilirsiniz. Hem siz hem de eşiniz için özel olarak terapi programı hazırlanacağı için, başta stres ve madde kullanımı gibi nedenlerden dolayı aile yapısının bozulmasına yol açabilecek durumlar üzerinde durulabiliyor.


Sadece cinsel sorunlar ve çiftler arasında hızla büyüyen ve şiddetlenen tartışmalar için değil, aynı zamanda geniş aile olmaktan kaynaklanan huzursuzluk ve mutsuzluk durumları için de evlilik terapisi görebilirsiniz. Türkiye’de Madalyon Klinik tarafından an itibariyle 3 farklı noktada özel olarak ilişki ve evlilik terapisi alma fırsatı sunuluyor. Evlilik terapisinde sadece iki eş arasındaki anlaşmazlıklar için değil, çiftlerden biri veya ikisi birden çocuklara karşı sıcak davranma veya benimseme problemine sahip olabilir. Bu tarz vakalar için de terapistle görüşülmesi ve birkaç seans olacak şekilde destek alınması yeterli olacaktır.


İlişki ve Evlilik Terapisi Madalyon Klinik

İlişkisinde veya evliliğinde sorun bulunan, partneriyle arasındaki sorunların giderilmesini Madalyon Klinik’ten terapi görülebiliyor. Ankara Kavaklıdere – Atatürk Bulvarı No: 229 şubesine tüm Ankara’da oturan vatandaşlar tarafından iki farklı iletişim hattından birinden yararlanılarak randevu alınabilir. İstanbul Levent – Karanfil Sokak No: 5 şubesine özellikle Avrupa yakası ve bu civarda bulunan vatandaşlar ilgi gösteriyor.
İstanbul Suadiye – Kazım Özalp Cad. No: 26/2 adresi ise Anadolu yakası ve civarında olanlar tarafından ilgi görmeye devam eden bir yapıya sahiptir.


Yılın her döneminde yoğun olan şubelerde genellikle aynı gün içerisinde değil, farklı günlerde terapistle görüşme sağlayabileceğiniz bir süreçle randevular veriliyor.


Yıl boyunca bilgi alabileceğiniz ve randevu oluşturabileceğiniz 444 85 90 hattı, her türlü terapi için özel olarak ilk görüşmenin gerçekleştirilmesini mümkün hale getiriyor. Özellikle elektronik posta adresinden çok kısa süre içerisinde geri dönüş yapılabiliyor olması nedeniyle, herhangi bir mağduriyet yaşanmadan madalyon@madalyonklinik.com adresinden ilişki ve evlilik terapisi başvurusu yapabilirsiniz.

Kaynak: https://madalyonklinik.com/bolumlerimiz/yetiskin-bolumu/iliski-ve-evlilik-terapisi
 
 

İlişki ve evlilik terapisi evlilik terapisi teknikleri