İlkokul öğrencilerinden Cumhuriyetimizin 100. Yılında anlamlı etkinlik

TAKİP ET

Denizli Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarına öğretmenlerinin öncülüğünde hazırladıkları anlamlı gösteri ile katıldı.

Kurtuluş Savaşımızın Denizli’deki öncülerinden Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin ismini taşıyan ilkokulun 4. Sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları kareografi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıl dönümünü kutladı.

 

 

Okul Müdürü Ayhan Sürek yaptığı açıklamada “Bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarının Samsun’a çıkarak başlattıkları mücadelenin armağanı olan bugün bizler için çok anmalıdır. Bu bayram Anadolu’nun doğusundan batısına sevinçle kutlanması gereken bir gündür. Kazanılan savaşların, öksüz kalan yetimlerin vatana armağanı olan bugün bu manada çok önemlidir. Bu şerefli kazanımı bizden sonraki nesillere aktarmak adına öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz  farkındalık oluşturmak adına okulumuzda böyle bir etkinlik düzenlediler.  Etkinliğin önce okulumuzdan başlayarak ilçemiz,ilimiz ve ülkemiz gençlerine cumhuriyet bilincini geliştirmesini diliyorum.” dedi.