Medet İmamı, meslektaşına videolu destek verdi

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde Kaymakamı Burak Akeller'in, cuma namazı için gittiği camide hutbeyi eksik okuduğu için imam M.K'yi, mikrofonla darp ettiği iddiası basına yansımıştı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Tavas'ın Medet mahallesi imamı Ömer Faruk  Bayram da hutbeyi eksik okuduğu iddia edilen imam M.K.'ya destek veren bir video konuşmasıyla,  gelişmelere dahil oldu.

Kulp ilçesi Bahçelievler camisi imamına destek veren videosu’nu kendi sosyal medya hesabından yayınlayan Medet Mahalle imamı “Kaymakama kimsin sen? İmamı dövme yetkisi var mı? O imama bir fiske dahi atılmışsa, o fiske imamet makamına atılmıştır.” Diyerek, diyanet’i imama sahip çıkmaya çağırdı.

 

Tavas ilçesi, Medet mahallesi camii imamı Ömer Faruk Bayram’ın imama destek için yayımladığı videosu’nun dökümü şöyle:

 

“Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin kaymakamı, imam efendi hutbede iken hutbeyi eksik okuduğu iddiasıyla hutbeden sonra imamı makam odasına çağırıyor ve orada darp ettiği iddia ediliyor. Diyelim ki bir imam bilerek ve isteyerek hutbeyi yanlış ya da hatalı okudu o noktada kaymakamın imamı dövme yetkisi var mı? Kim ki Kaymakam? Bu ülkede yargı yok mu? Hakim yok mu? Savcı yok mu? Yasa yok mu? Kim ki Kaymakam kendilerini bundan üstün görecek? O imama bir fiske dahi atılmışsa, o fiske imamet makamında atılmıştır.

 

Bu noktada başta Diyanet’in ve Diyanet’e ait sendikaların bu işin peşini bırakmaması lazım gelmektedir. Eğer bugün susar ve üzerini kapatırsanız, bugün ona yarın size dönecek bu iş. Hem işi intikam meselesine değil, adalet noktasına taşımanızı rica ediyoruz. Biz de devlet erkanına hürmet nedir biliriz. Ama bunu ne oldum delisi olan bazı kimselerden değil, “diye konuştu.

Medet imamı Ömer Faruk Bayram Kulp kaymakamı imama destek