Instagram Hesabını Dondurmak Mümkün Mü?

TAKİP ET

Dünya; yıllar içerisinde bir sosyal medya devrimine şahit oldu. 2000'li yılların ortasına kadar kısıtlı seçenekler sunan sosyal medya; bilhassa Facebook'un yaygınlaşmasıyla beraber altın çağlarını yaşamaya başladı. Facebook ve Twitter'ın ardından popüler olan bir diğer sosyal medya uygulaması Instagram; kısa süre içerisinde çok geniş kitlelere ulaştı. Güncel tarih itibariyle, her yaştan insanın Instagram hesabı olduğunu ifade edebiliriz.

Instagram; doğru kullanıldığı takdirde çok faydalı olabilir. Her şeyden önce, insanlara uzakta olduğu kişilerle iletişim kurma şansını verir. Bunun yanı sıra, kişinin Instagram hesabına fotoğraflar yüklemesi ve başkalarını hayatından haberdar etmesi söz konusudur. Ayrıca, yine başka kişilerin hayatı hakkında bir şeyler öğrenmek ve ünlü insanları takip etmek adına da Instagram’dan yararlanılabilir. Ancak, günün birinde Instagram’dan soğuduğunuzu düşünebilirsiniz. Bu noktada, instagram dondurma işlemlerine başvurmalısınız.

Instagram Hesap Dondurma İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Instagram; kullanıcı memnuniyetine çok önem veren bir site olsa da kullanıcılarının hesap dondurma isteklerini anlayışla karşılar. Bir başka deyişle, Instagram dondurma işlemlerinin mümkün olduğunu ifade edebiliriz. Ayrıca, bu işlemler son derece basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Her şeyden önce, kişinin kullanıcı adı ve şifresiyle hesabına giriş yapması gereklidir. Ardından, açılan sayfanın en sağ üst kısmındaki profil sekmesine tıklanmalıdır. Burada ayarlar seçeneği ile karşılaşılacaktır. Vakit kaybetmeden ayarlar kısmına gidilmelidir. Söz konusu sayfanın en alt kısmında “hesabımı geçici olarak dondur” butonu ile karşılaşılır. Bu butona tıklanmasıyla beraber kullanıcının karşısına Instagram dondurma sayfası çıkar.

Instagram; hesap dondurma talebiyle gelen kullanıcılardan bunun nedenini öğrenmek ister. Bu yüzden, kullanıcılara hesaplarını neden dondurmak istediklerine dair bir soru yöneltir. Söz konusu soruya yöneltilen seçeneklerden birisi tercih edilerek cevap verilmelidir. Ardından, kullanıcının son bir defa belirtilen kısma şifresini girmesi gereklidir. Son olarak, “hesabımı geçici olarak dondur” butonuna tıklanmalıdır. Bu sayede, instagram dondurma işlemleri yalnızca birkaç dakika içerisinde tamamlanmış olur.

Instagram dondurma; Instagram silme işlemlerine kıyasla çok daha avantajlıdır. Kullanıcı; hesabına istediği zaman giriş yapabilir. Bir başka deyişle, hesabını her an aktif hale getirebilir. Ancak, kullanıcının hesabını dondurması; aynı zamanda fotoğraflarına ulaşılamaması anlamına gelir. Hesap kapalı olduğu müddetçe kullanıcı adına erişilemez. Bunun yanı sıra, bir kullanıcı; Instagram dondurma işlemini bir hafta içerisinde en çok iki defa gerçekleştirebilir.

Neden Instagram Hesabı Dondurulur?

Instagram dondurma gerekçeleri kişiseldir. Takdir edersiniz ki, insanlar; Instagram hesaplarında haddinden fazla zaman geçirirler. Bu yüzden, işlerini veya okullarını aksatabilirler. Bu yüzden, Instagram dondurma işlemine başvurabilirler. Bunun yanı sıra, Instagram; bilhassa gençler için zararlı bir site olabilir. Çünkü, bu sitede lüks hayatlarını sergileyen çok sayıda kullanıcı vardır. Bu durum; gençlerin moralini bozabilir. Onları ait olmadıkları bir dünyaya özendirebilir.

 

 

Instagram Hesabını Dondurmak Mümkün Mü? ınstagram